USPEŠAN ZAVRŠETAK SEMINARA U JABUČKOJ ŠKOLI “NASTAVA KOJA PODSTIČE KRITIČKO MIŠLJENJE I REŠAVANJE PROBLEMA”

Nakon više od tri meseca, posle dve mentorske posete, Osnovna škola “Dimitrije Tucović” u Jabučju je uspešno završila seminar „Nastava koja podstiče kritičko mišljenje i rešavanje problema“, pod pokroviteljstvom British Council (Međunarodna organizacija Velike Britanije za kulturne odnose i obrazovne mogućnosti). Seminar je održan krajem oktobra prošle godine, a svi učesnici su imali zadatak da u dogledno vreme sprovedu Tematski dan ili projekat po izboru.

Škola u Jabučju je radila Tematski dan posvećen Dimitriju Tucoviću, a veliki broj nastavnika i učitelja uključio se u organizaciju. Na poslednjoj mentorskoj poseti, mentor seminara Tatijana Jovanović je pohvalila četiri nastavnika koja su pohađala obuku, Mariju Marić, Valentinu Milutinović, Bojanu Simić Tufegdžić i Živana Radića, ističući njihovu veliku posvećenost, organizaciju i ažurnost svih učesnika. Premda je tema bila zahtevna i nesvakidašnja, svi učesnici su se, ocenjeno je, uspešno snašli u svojim zadacima, pa su uz pohvale dobili i po četrdeset bodova stručnog usavršavanja.


“Škola dužnu pažnju posvećuje stručnom usavršavanju zaposlenih, te nas ove godine očekuje i seminar koji će se održati u našoj ustanovi, čim se za to steknu povoljni i bezbedni uslovi. Vreme u kojem se nalazimo zahteva kontinuirano samoprocenjivanje rada i uspešnosti nastavnog procesa, tako da smo izabrali akreditovan seminar iz te oblasti. Nastavno osoblje daje sve od sebe da što bolje iznese ovaj nimalo lak period u kojem se realizuju programi nastave i učenja,” istakao je direktor škole Goran Milinčić.

Related posts

Leave a Comment