LAJKOVAČKA OSNOVNA ŠKOLA U PROJEKTU “PREMOŠĆAVANJE DIGITALNOG JAZA U SRBIJI ZA NAJUGROŽENIJU DECU”

Za učešće u projektu “Premošćavanje digitalnog jaza u Srbiji za najugroženiju decu” izabrano je 30 škola iz 28 lokalnih samouprava, a među njima je i lajkovačka OŠ “Mile Dubljević”.


Projekat realizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF uz finansijsku podršku EU. Partneri u realizaciji su Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Centar za obrazovne politike i Pedagoško društvo Srbije. Realizacija projekta će trajati do aprila 2023. godine.


Tim povodom, direktorka škole Biljana Žujović kaže:


“Projektom će za školu biti nabavljeno 63 tableta, 2 do 4 laptop računara, plus 1 za pedagoškog asistenta, sa instaliranim softverom za nastavu i dodatnom opremom u vidu slušalica, tastatura i sve neophodne prateće opreme. Pored toga, škola će dobiti grant od 5000 evra za realizaciju projektnih aktivnosti. Biće uspostavljena biblioteka digitalnih tehnologija, dostupna svim učenicima i nastavnicima. Pored biblioteke, biće uspostavljen i klub za učenje koji bi predstavljao iniciran oblik pružanja podrške u učenju prvenstveno učenicima kojima je podrška potrebna iz bilo kog razloga, a zatim i drugim učenicima povremeno i kontinuirano. U klub će takođe moći da se uključe i učenici koji žele da pruže podršku drugim učenicima.


Čeka nas veliki posao kako bi uspešno realizovali projekat i ispunili očekivanja i poverenje koje nam je ukazano kada smo izabrani i pozvani da učestvujemo u ovom projektu.”


Što bolji pristup obrazovanju cilj je projekta „Premošćavanje digitalnog jaza u Srbiji za najugroženiju decu“, kao i da se osnaže kapaciteti i nastavnika i pedagoških asistenata da bi mogli da pružaju dodatnu podršku najugroženijoj deci u kontekstu pandemije Kovid-19.

Related posts

Leave a Comment