STIGLE NAGRADE U PEPELJEVAC IZ ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE

Učenici IO u Pepeljevcu lajkovačke OŠ “Mile Dubljević” ne prestaju da iznenađuju novim uspesima i nagradama. Shodno uslovima pandemije, ovoga puta nagrade osvojene na oktužnom konkursu povodom Oktobra- meseca pravilne ishrane i Nedelje zdravih usta i zuba, stigle su u Pepeljevac i uručrnr dobitnicima u prostorijama škole.


Učiteljica Katarina Marković je tim povodom za portal LAJKOVAC NA DLANU rekla:


“Kao i prethodnih godina i ove školske godine su učenici škole u Pepeljevcu učestvovali na likovnom i literarnom konkursu koje raspisuje Zavod za javno zdravlje Valjevo. Ove školske godine su, zbog epidemiološke situacije izazvane virusom covid -19 svi konkursi organizovani odjednom. Zato su učenici učestvovali i na likovnom i na literarnom planu, povodom Oktobra- meseca pravilne ishrane i Nedelje zdravih usta i zuba. Svaki učenik ove male škole je uradio bar po jedan rad od zadatih tema ,, Zdravlje na usta ulazi” ili ,, Zdrave navike za zdrave zube”. Pošto škola broji svega 21 učenika, učenici III i IV razreda, su zajedničkim snagama, pod mentorstvom učiteljica Gordane Stanojević i Katarine Marković napisali i pesme, kao grupni rad.
U Pepeljevac su danas stigle nagrade za sve učenike. koji su privukli pažnju na konkursu.


Andrea Radosavljević učenica 1.razreda osvojila je drugu nagradu za likovni rad ,, Zdrave navike za zdrave zube” , uz mentorstvo učiteljice Katarina Marković.

Vuk Vukašinović, učenik 2. razreda osvojio je treću nagradu za likovni rad ,,Zdravlje na usta ulazi”, uz mentorstvo učiteljice Gordane Stanojević.

Odeljenjske zajednice 3.i 4.razreda osvojile su drugu nagradu za literarni rad ,,Zdrave navike za zdrave zube”.

Odeljenjske zajednice 3.i 4.razreda dobile su specijalnu nagradu za pesmu ,,Zdravlje na usta ulazi”.

U prostorijama škole, nagrade je podelila patronažna sestra Doma zdravlja Lajkovac Zorica Stanković. Učenici nisu krili oduševljenje. Na ovaj način su dobili dodatnu motivaciju za dalje učešče na konkursima i saradnju sa patronažnom službom. Sve nagrade su okružnog kaeaktera.”

Svi nagrađeni učenici, dobili su i prigodne poklone od Zavoda za javno zdravlja Valjevo.

Related posts

Leave a Comment