JOŠ JEDNA ŽRTVA KORONE NA PODRUČJU LAJKOVCA, DANAS ŠEST PREMINULIH U OKRUGU

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od posledica infekcije korona virusom preminula je još jedna osoba sa područja lajkovačke opštine i to je od početka pandemije 18.- ta po redu žrtva korone na ovom podrućju.

Naime, prema današnjem izveštaju, u Kolubarskom okrugu preminulo je ukupno šest osoba. Pored žrtve korone sa područja Lajkovca, od posledica korona virusa u Valjevu i Osečini preminule su još po dve osobe i u Mionici jedna osoba.

Prema podacima Doma zdravlja Lajkovac, tokom prethodnog dana evidentirana su tri nova slučaja zaražavanja korona virusom. Generalno, broj novoobolelih je na području Lajkovca duži vremenski period u značajnom padu, mada od početka februara već ima osam novoobolelih.


Kako saznajemo, do danas je vakcinisano 545 Lajkovčana, a proces masovne imunizacije stanovništva protiv COVID – 19 odvija se izuzetno dobro.


U Kolubarskom okrugu novozaraženih je 45; u Valjevu 26 osoba, u Mionici 10, u Osečini 4, u Ubu troje, u Lajkovcu dvoje, dok je Ljig bez novopozitivnih na korona virus.

Prema poslednjim podacima, u Opštoj bolnici u Valjevu hospitalizovano je 65 kovid pozitivnih pacijenata sa područja okruga. Broj hospitalizovanih kovid pacijenata u valjevskoj bolnici je u značajnom padu.

Podaci o broju laboratorijski potvrđenih slučajeva Kovid 19 infekcije i ishodu lečenja (stanje na dan 04.02.2021.) sadržani su u priloženoj tabeli:

Related posts

Leave a Comment