UBEDLJIVA POBEDA ODBOJKAŠICA ŽELEZNIČARA U PRVOM POLUFINALNOM MEČU KUPA SRBIJE

Odbojkaški klub Železničar je u razmaku od četiri dana zabeležio i drugu uzastopnu pobedu protiv TENT-a, ovog puta znatno lakše i ubedljivije. Večeras u Hali sportova Lajkovac, u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije za odbojkašice, Železničar je pobedio TENT sa 3:0, po setovima 25-14, 26-24 i 25-23. Želja je stekao veliku prednost pred revanš meč, koji je planiran za 16. februar u Obrenovcu. Večerašnji susret mogli su da prate ljubitelji odbojke širom Srbije zahvaljujući prenosu na drugom programu RTS-a.


Lajkovačke odbojkašice su potpuno dominirale u prvom setu, da bi u naredna dva Obrenovčanke pružile ozbiljniji otpor, ali nedovoljan da spreče ubedljivu pobedu Železničara. Igrač utakmice definitivno je bila Ana Bjelica koja je, osim reprezentativnog kvaliteta, u ekipu unela i dodatnu pozitivnu energiju. Sa Bjelicom u timu Železničara, s pravom može da iskaže najveće ambicije u kupu i prvenstvu.


Bjelica je osvojila 23 poena, Batinić 9, Savić 8, Kutlešić 7, Mirosavljević 6 i Perović 4. Statistički gledano, poeni iz napada stvorili su najveću razliku u večerašnjoj pobedi.


Drugi polufinalni duel započeo je pobedom Uba u Staroj Pazovi sa 3:1, tako da se pred revanš u komšiluku sa velikom verovatnoćom može konstatovati da je Ub prvi finalista. Nadajmo se da ćemo prvi put u istoriji nacionalnih kupova imati finale dva tima iz našeg kraja, komšijsko kolubarsko-tamnavsko finale.


Po propozicijama Kupa Srbije u polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika polufinala.

Related posts

Leave a Comment