ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA SRUŠILE TENT, POSLE VELIKOG PREOKRETA

OK Železničar je večeras u Lajkovcu ostvario vrlo značajnu prvenstvenu pobedu, savladavši drugoplasirani obrenovački TENT sa 3:2, po setovima 26-28, 14-25, 25-18, 25-16 i 15-9. Vodile su gošće sa 2:0, posle tesnog prvog seta drugi su dobile sa velikom razlikom. Od tog trenutka uozbiljila se četa Branka Kovačevića, sastavljena od vrsnih odbojkašica, i do kraja susreta potpuno dominirala parketom.


Pobeda je bitna zbog borbe za drugo mesto u prvenstvenom delu Superlige, ali predstavlja i veliki podstrek pred duele sa ekipom TENT-a koji su trenutno takmičarski i važniji – dve utakmice polufinala Kupa Srbije, prva već 3. februara u Lajkovcu. Inače, TENT igra odlično ove sezone. Pod vođstvom trenera Milana Gršića ostvarile su najveći uspeh u istoriji kluba – plasman u polufinalu Kupa CEV, uz drugu poziciju na tabeli Superlige i učešće u završnici Kupa Srbije.


Jovana Mirosavljević je večeras osvojila 18 poena, Bjelica i Kutlešić po 11, Batinić i Savić po 10 (Maja Savić 6 blokada), dok se Perović zaustavila na 7. Doprinos večerašnjoj pobedi Železničara dale su i Mitrović, Uzelac, Vujović, Ranković i Rajlić.


” Idemo dalje ka tituli, jer mi to možemo! Zahvaljujem se publici, koja je večeras bila na nogama. Odbojkašice Jedinstva i Železničara večeras su završile posao u polufinalu doigravanja i plasirale se u finale, u kome će se kroz seriju koja se igra na tri dobijena meča boriti za titulu šampiona Srbije. Finalna serija počinje 21. aprila,” rekla je direktorka kluba Ivana Lazarević, nakon večerašnje važne pobede.


Ostali rezultati 14. kola: Partizan – Jedinstvo 3:2, Spartak – Beograd 3:1, Klek – Srem 2:3. Odložena je utakmica Crvena zvezda – Ub, zbog nastupa Ubljanki na turniru CEV kupa u Monci.


TENT je i dalje drugi sa pobedom više od Železničara i 34 boda, lajkovački superligaš na trećoj poziciji ima 30 bodova. Želja ima pet bodova više od Crvene zvezde, a s obzirom da se Beograđanke sastaju sa do sada nepobedivim Ubom očekuje se da ta bodovna razlika ostane.

Related posts

Leave a Comment