POBEDA I NOVA TRI BODA ZA ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA

U 12. kolu Superlige Srbije Banka Poštanska štedionica sinoć su u Sportskoj hali Lajkovac odbojkašice Železničara savladale Srem iz Sremske Mitrovice sa 3-1. Iako su osvojile sva tri boda, izabranice trenera Branka Kovačevića do pobede su došle teže nego što se očekivalo. Samo prvi set dobile su ubedljivo sa 25-15, a kasnije se igralo na razliku, uz gubitak jednog seta: 26-24, 24-26 i 26-24.


Već u prvom nastupu trofejna reprezentativka Ana Bjelica pokazala je koliko će veliko pojačanje biti za ekipu Železničara – bila je najefikasnija sa 17 poena, a pratile su je Mirosavljević sa 12, Rajlić sa 10, Savić sa 9, Uzelac 8, Mitrović i Gajić po 7 poena. Kutlešić i Ranković su upisale po 4, a Perović i Batinić po poen.


Ovakav raspored poena, u kojem je čak sedam odbojkašica postiglo 7 i više poena, ukazuje na veliki izbor kvalitetnih igračica kojima Železničar trenutno raspolaže. Ako tome dodamo odbojkašice koje se odlikuju dobrim prijemom i igrom u odbrani, očekivano je da kvalitet Železničara potpuno dođe do izražaja u završnici kupa i prvenstva.


Rezultati ostalih susreta 12. kola: Partizan-Ub 1-3, Beograd-TENT 0-3, Spartak-Jedinstvo 2-3. Crvena zvezda i Klek igraju večeras od 18 sati.


Posle ovog kola Ub je i dalje ubedljivo prvi sa svih 12 pobeda i 36 bodova. Odlični TENT ima pobedu manje i 30 bodova. Železničar je na trećoj poziciji sa devet pobeda i 25 bodova, dok četvrta Crvena zvezda ima šest pobeda i 19 bodova, ali utakmicu manje.

Related posts

Leave a Comment