SVI PUTNI PRAVCI PROHODNI, U LAJKOVCU ZIMSKA SLUŽBA SPREMNO DOČEKALA PRVI SNEG

Autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima su prohodni za saobraćaj, saopštilo je Javno preduzeće „Putevi Srbije.


Slična situacija je i u opštini Lajkovac, s tim što su putevi prvog prioriteta čišćeni već dva puta, nakon čega se prešlo na čišćenje puteva drugog prioriteta, a na ruku ide i prestanak padavina.


Zimsko održavanje na području lajkovačke opštine povereno je i ove sezone proverenom lajkovačkom komunalnom preduzeću, koje se već pokazalo potpuno na visini tog zadatka.
Zimska služba JP “Gradska čistoća” je s prvim nanosima snega neprekidno na terenu i definitivno, prvi sneg u Lajkovcu dočekan je spremno.Većina puteva u lajkovačkoj opštini je potpuno prohodna, a kao i uvek, posebna pažnja posvećena je blagovremenoj prohodnosti puteva kojima moraju proći sugrađani koji idu na dijalizu.


Zimska služba je svakako na usluzi građanima, koji u svakom trenutku mogu pozvati broj 069/ 884 – 0001 i izneti svoj problem.


Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lajkovac razmotrio je i blagovremeno, još krajem prve dekade novembra, usvojio Plan zimskog održavanja ulica i lokalnih i nekategorisanih puteva u zimskoj sezoni (2020/2021) na teritoriji opštine Lajkovac.


Zimsko održavanje ulica u gradu i lokalnih puteva na teritoriji opštine Lajkovac povereno je ugovorom JP „Gradska čistoća“ Lajkovac, koje će poslove zimskog održavanja izvoditi prema usvojenom Planu zimske službe. Lice određeno za organizovanje i praćenje realizacije Plana zimske službe je Snežana Toroman.


U naseljenom mestu Lajkovac ulice koje se održavaju u zimskim uslovima u prvom i drugom prioritetu imaju ukupnu dužinu 36,9 km.


Na teritoriji opštine Lajkovac, dužina lokalnih i nekategorisanih puteva koji se održavaju u zimskim uslovima u prvom i drugom prioritetu iznosi 102,55 km, od kojih je veći deo sa asfaltnim zastorom, tačnije 90,80 km.


Za zimsku sezonu na zalihama ima oko 64,8 tona kamene rizle i 24 tona industrijske soli i 1000 litara pogonskog goriva euro dizela, kao i 550 kg kalcijum-hlorida.


Usvojeni Plan zimske službe posebno reguliše putne pravce na području opštine Lajkovac koji se odnose na prevoz đaka, kao i pravce na kojima ima nepokretnih lica, lica koja idu na hemodijalizu, kao i trudnica.


Mehanizacija i ljudstvo JP „Gradska čistoća“ potpuno spremno dočekali su prvi sneg i zimsku sezonu.

Related posts

Leave a Comment