ZA LEČENJE DECE LAJKOVČANI SAKUPILI PREKO 850 HILJADA DINARA

Lana, Minja, Anika, Dejan…ujedinilu su Lajkovac i Srbiju u brojnim humanitarnim akcijama za prikupljanje sredstava za njihovo lečenje. Lajkovčani su i ovoga puta bili na visini zadatka na planu humanosti i od kraja avgusta do sada prikupili preko 850 000 dinara za lečenje dece.


Milica Bogatić okupila je i animirala Lajkovčane i zajedno sa svojim prijateljicama tokom protekla četiri meseca realizovala intenzivno brojne humanitarne akcije sa ciljem prikupljanja sredstava neophodnih za lečenje dece. Rezimirajući rezultate akcija, Milica Bogatić, inače policijski službenik, supruga i majka, za portal LAJKOVAC NA DLANU je rekla:


“Ukupno je prikupljeno novca iz kutija i humanitarnih dogadjaja 857.782 dinara. Od toga samo za Lanu prikupljeno je 634.513 dinara.


Rezultat Humanitarnog bazara je 279.050 dinara, plus akcija u Pizzeria Privilege – kafa za Lanu na dan bazara i akcija u Mojito Baru – kafa za poneti za Lanu na dan Bazara. Značajna sredstva prikupljena su na turnirima, veci deo na Humanitarnom turniru u fudbalu i jednoj košaekaškoj utakmici, ukupno 192.356 dinara, plus pojedinacna uplata Escopar Bar 10.000 dinara., ukupno 202.356 dinara. Kutije za Lanu bile su postavljene na svim prometnim mestima u centru Lajkovca i na taj način je orikupljeno 153.107 dinara. Lajkovčani su učestvovali u organizaciji i realizaciji bazara za Lanu na Ubu i u Valjevu, koji su održani nakon bazara u Lajkovcu. To je, što se tiče prikupljanja sredstava za lečenje male Lane.


Što se tiče prikupljanja sredstava za lečenje Minje, na književnoj večeri Danice Đuric prikupljeno je 6500 dinara, tokom Humanitarne nedelje za Minju 42.440 dinara, putem humanitarnih kutija 57.560 dinara. Za minju je prikupljeno ukupno 106.500 dinara. Lajkovčani su takođe učestvovali sa hranom na turniru i bazaru u Lazarevcu za Minju Matić.


Humanitarna nedelje za Aniku odrzana u isto vreme kad i humanitarna nedelja za Minju i tada je prikupljeno za Aniku isto koliko i za Minju, a to je po 42.440 dinara, odnosno ukupno 84.880 dinara i taj iznos je podeljen na dva jednaka dela, po 42.440 dinara. U kompletnoj organizaciji i realizaciji Humanitarne nedelje za Minju i Aniku u Lajkovcu učestvovala je Jelena Živanović Anđelković.

U organizaciji i realizaciji Turnira za Lanu učestvovao je nastavnik fizičkog Osnovne škole u Lajkovcu Marko Ivković.


Posto je novac za Minju prikupljen, a u tom trenutku nisu bile ispražnjene i uplaćene sve kutije koje su za nju bile postavljene u Lajkovcu, novac iz tih kutija uplaćen je za malog Dejana, kojem je takođe potrebna pomoć za lečenje i koji je takođe član humanitarne organizacije Budi human. Za njega je uplaćeno 74.329 dinara. Drago mi je što se ukazala mogućnost, da deo novca ode i za Dejana i da smo mogli barem malo da mu pomognemo svi zajedno. U moje ime, hvala svima koji su učestvovali i doprineli na bilo koji nacin u prikupljanju ovog novca.”


Milica napominje, da humanitarni rad Lajkovčanki nije završen i da i dalje nastoje da doprinesu svigde gde je pomoć potrebna. Pandemija korona virusa učinila je svoje i osujetila organizovanje akcija, ali ne i slanje poruka za malog Olivera, koje je intenzivno u toku…


Vidno je bilo primetno, da je svaka akcija organizovana sa puno ljubavi i iskrene želje da se pomogne i da su se Lajkovčanke potrudile da budu vrlo vredne, maštovite i kreativne u realizaciji svih humanitarnih akcija.

Ovu korona godinu, definitivno ćemo pamtiti po humanosti i nevolji koja nas je ujedinila. I kako to ovično biva, nisu najvše davali oni koji najviše imaju, već oni koji imaju najveće srce.

Related posts

Leave a Comment