REAKCIJA RAVNOGORSKOG POKRETA NA PROVOKACIJE MIGRANATA U BOGOVAĐI

Ravnogorski pokret reagovao je zvaničnim Saopštenjem za javnost, povodom, kako je navedeno, najnovijih migrantskih provokacija u Bogovađi. Saopštenje Ravnogorskog pokreta, koje je u ime Ravnogorskog pokreta Lajkovac prosledio Dragan Aranđelović, prenosimo u celosti:

“Ravnogorski pokret najoštrije osuđuje najnovije ponašanje mladih migranata iz omladinskog migrantskog kampa u Bogovađi. Kako o onome što se desilo svi znamo sve, RP ponašanje kao i okolnosti koje su dovele do svega vidi kao čistu provokaciju mladih islamista, usmerenu protiv radnika koji nnisu muslimanske veroispovesti i kao takve oni ih smatraju nevernicima. RP oseća veliku uvredu naših verskih nacionalnih i ljudskih osećanja, i kao takav ne traži procesuiranje maloletnih migranata već HITNO ZATVARANJE migrantskih kampova i odustajanja od domaćinske politike prema migrantima. Na ovakve njihove provokacije odgovoriti uskraćivanjem gostoprimstva i proterivanjem preko naših granica. Šta je sledeće što možemo očekivati od mladih, radikalnih muslimana?


PS. Pokret podseća da je srpski narod i sam često bio u situaciji da emigrira. Dražina vojska koja je emigrirala iz zemlje, njeni oficiri i vojnici koji su se domogli zapada, bili su uzor u svojim novim sredinama, postali su uspešni ljudi, gradeći svoje karijere i živote, porodice i zajednice iznova, pritom nenanoseći svojim domaćinima nikakva zla, ni kulturna, niti uništavanje bilo kog dobra… Zato Pokret poručuje i onima iz Srbije, koji kažu da su ovo izolovani incidenti i da ih treba razumeti, da Srbi dobro razumeju i da saosećaju, ali i da je poznata granica, jer mi druge Otadžbine od ove nemamo!”


Nikola Radosavljević, Informativna služba SRBIOORS RP

Related posts

Leave a Comment