UB POBEDNIK DERBIJA, ODLIČAN OTPOR ŽELEZNIČARA

Posle večerašnjeg derbija 11. kola Superlige između odbojkašica Uba i Železničara reklo bi se da pravi komšijski rivalitet u ovom prvenstvu tek počinje. Iako je domaćin pobedio sa ubedljivih 3:0 (26:24, 26:24, 25:13), rezultat ne održava pravo stanje na parketu Hale sportova Ub, jer ne bi bilo nezasluženo da su Lajkovčanke dobile prva dva seta, koja su praktično prepustile protivniku.

Po poenima najefikasnije u timu Železničara bile su Rajlić sa 14, Savić sa 8 i Mirosavljević sa 7 poena, ali dobar doprinos odličnoj igri tima u prva dva seta dale su i Uzelac, Ranković, Vujović, Kutlešić i Gajić. S druge strane briljirala je Vulin u svim segmentima igre i zabeležila 18 poena, a sjajno su je pratile Kecman sa 12, Medić sa 10 i Ranković sa 8 poena.


Prvi set je počeo izjednačeno da bi se posle 10-10 odbojkašice Železničara igrom odlepile na 15-10. Delovale su razigrano i sigurnije od domaćeg tima, tako da je retko ko očekivao preokret koji je usledio. Predvođene Jelenom Vulin odbojkašice Uba su napravile neverovatnu seriju od 9-0 i povele sa 24-22, poenima Uzelac i Mirosavljević Železičar je izjednačio, ali su sledeća dva poena pripala Ubljankama, koje su u odlučujućim trenucima imale više samopouzdanja.


Gubitak prvog seta nije demoralisao izabranice Branka Kovačevića, koje su odlično počele drugi period igre i vodile sa nekoliko poena razlike sve do 13-13. Do pred kraj seta Železničar je uglavnom imao malu prednost, delovao je kompaktno sve do 24-24, kada odlična ekipa Uba u završnici ponovo pokazuje više samopouzdanja. U trećem setu odbojkašice Železničara su se demoralisale i Ub je sve vreme imao visoko vođstvo.


Bila je ovo odložena utakmica 11. kola Banka Poštanska štedionica Superlige Srbije, a prema nedavno objavljenoj informaciji na zvaničnom sajtu preostala tri meča ovog kola moraju se odigrati do 30. decembra. Večeras je u Obrenovcu odigrana poslednja utakmica 10. kola, u kojoj je TENT savladao Jedinstvo sa 3:2.


Ub je dominantan sa svih 11 pobeda, drugi je TENT sa samo jednim porazom, a Železničar je zadržao treće mesto sa osam pobeda i tri poraza i ima dve pobede više od četvrtoplasirane Crvene zvezde.


Prvenstvo se nastavlja od 8. do 10. januara 2021. godine utakmicama 12. kola.

Related posts

Leave a Comment