SEDNICA SKUPŠTINE U UTORAK 29. DECEMBRA

Predsednik Skupštine opštine Lajkovac Nenad Džajević zakazao je četvrtu po redu redovnu sednicu Skupštine u ovom sazivu za utorak 29. decembar, sa početkom u 9 časova. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, lokalni parlament će i ovoga puta umesto u Gradskoj kući zasedati u sali bioskopa Kulturnog centra “Hadži Ruvim”, jer je u tom prostoru u potpunosti moguće ispoštovati sve epidemiološke mere.


Na završnom ovogodišnjem decembarskom zasedanju odbornici će uobičajeno odlučivati o budžetu za narednu godinu, o opštinskim fondovima i programima, lokalnim taksama i nadoknadama, planovima i programima rada javnih preduzeća i ustanova. Na dnevnom redu standardno obimnog decembarskog zasedanja je 28 tačaka.


Pored ključne tačke Predloga Odluke o budžetu opštine Lajkovac za 2021. godinu, odbornici će razmatrati planove i programe rada i poslovanja Regionalnog centra za upravljanje otpadom “Eko Tamnava” Ub, potom Kulturnog centra “Hadži Ruvim”, Gradske biblioteke, Turističke organizacije, komunalnog preduzeća “Gradska čistoća”, Ustanove za sport i omladinu.


Odbornici treba da daju saglasnost i na Program unapređenja uslova života lokalne zajednice za narednu godinu i Lokalni akcioni plan za zapošljavanje, kao i Kadrovski plan Optinske uprave.


Izvesne izmene pretrpeće i Odluka o pravima i uslugama socijalne zaštite, kao i Pravilnik o uslovima obezbeđivanja i pružanja usluge lični pratilac deteta, a zeleno svetlo čeka i četvorogodišnja lokalna Strategija socijalne zaštite.


Pred odbornicima će se maći i Izveštaj o realizaciji Programa finansiranja troškova vantelesne oplodnje u ovoj godini, kao i Program o finansiranju troškova vantelesne oplodnje u narednoj godini, kao i Program unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite stanovništva opštine Lajkovac za 2021. godinu.


Posebno važna tačka decembarske sednice je Program uređivanja građevinskog zemljišta za narednu godinu.


Tu je i paket odluka po osnovu kojih se puni budžet: Odluka o opštinskim administrativnim taksama, Odluka o naknadama za korišćenje javnih površina, Odluka o lokalnim komunalnim taksama, koje kako je najavljeno ostaju na ovogodišnjem nivou.


Na dnevnom redu je i paket odluka o predloženim rešenjima o imenovanju predsednika i članova Komisije za planove opštine Lajkovac, izboru zamenika pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina, rarešenje i imenovanje predsednika Upravnog odbora Zajedničkog Centra za socijalni rad “Solidarnost” za opštine Ljig, Lajkovac i Mionica. Na sednici će biti imenovani i članovi Školskog odbora Osnovne škole “Dimitrije Tucović” u Jabučju.

Related posts

Leave a Comment