SMANJENJE BROJA OBOLELIH NIJE ZNAK ZA OPUŠTANJE

Prema podacima Doma zdravlja Lajkovac, juče su na području opštine Lajkovac registrovana četiri slučaja novoobolelih od korona virusa, što je ukupno 365 slučajeva tokom decembra.


Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjeo, na području Lajkovca je i danas evidentirano takođe četvoro novoobolelih.


Komentarišući aktuelnu epidemiološku situaciju na području opštine Lajkovac i broj novoobolelih koji je konačno na dnevnom nivou jednocifren, predsednik opštine Andrija Živković je danas rekao:


“Epidemiloška situacija je preslikana kao u Srbiji. Ono što je povoljno jeste da poslednjih dana broj pregleda i broj pozitivnih u Domu zdravlja pada, maltene je jednocifren, tako da polako broj opada kao i na nivou Srbije. Ali, to svakako nije znak za opuštanje jer nam predstoje novogodišnji i božićni praznici gde su moguća veća okupljanja tako da ne sme da nas zavarava trenutna slika. Zbog toga još jednom apelujem na građane da striktno poštuju mere Kriznog štaba Vlade Republike Srbije, pre svega nošenje maske i držanje distance. Čekamo 25. decembar i novu sednicu Kriznog štaba kako bismo videli hoće li biti novih mera za praznike, tako da ćemo se i mi ponašati u skaldu sa tim odlukama. Iskreno se nadam da se broj novozaraženih neće povećavati i još jednom podvlačim da je najbitnije da zdravo i spremno dočekamo početak 2021. godine, a to se odnosi na sve radove i želje koje opština Lajkovac ima u narednom periodu.”


U Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano je 137 kovid pacijenata, sa područja Kolubarskog okruga.


Podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo, za Kolubarski okrug, o broju potvrđenih slučajeva Kovid 19, broju hospitalizovanih i ishodu lečenja; stanje na današnji dan pikazani su u priloženoj tabeli:

Related posts

Leave a Comment