SREDNJA ŠKOLA U PROJEKTU “NAŠA ŠKOLA BOLJE MESTO ZA SVE”

Lajkovačkoj Srednjoj školi “17. septembar” odobrena su sredstva iz projekta “Naša škola bolje mesto za sve”. U pitanju je Podrška EU sistemu upravljanja migracijama u Srbiji, koja je deo programa ”Specijalnih mera za jačanje kapaciteta Republike Srbije za reagovanje u efikasnom suočavanju sa pojačanim mešovitim migracionim tokovima”.

Unapređivanje kapaciteta obrazovnih institucija za uključivanje učenika migranata u obrazovni sistem u Republici Srbiji realizuje se kroz dodelu malih grantova za škole. Iz pomenutog programa lajkovačka srednja škola dobila je sredstva u iznosu od 700.000 dinara, koja će biti upotrebljena za opremanje škole i potrebe učenika migranata. Realizacija projekta će trajati do 31. maja naredne godine, potvrdila je za portal LAJKOVAC NA DLANU direktorka škole Kosana Grčić.

S obzirom na činjenicu da se upravo privodi kraju kompletna rekonstrukcija srednje škole u Lajkovcu, , koja se obavlja po prvi put nakon 40 godina od njenog osnivanja, odobrena sredstva za ovaj projekat stižu u pravom momentu i sa lakoćom će biti inkorporirana u kompletno novo opremanje škole.

Related posts

Leave a Comment