USPEŠAN START HUMANITARNE NEDELJE U LAJKOVCU ZA MINJU I ANIKU

Humanitarna nedelja, tokom koje će biti prikupljana sredstva za lečenje Minje i Anike uspešno je otpočela juče u Lajkovcu i trajaće sve do utorka 1. decembra. Prvi dan akvije protekao je odlično, a ono što je bitno da javnost zna je, da će se tokom akcije štand pomerati na potezu glavne ulice, kao i da će zbog vremenskih uslova štand tokom vikenda biti izložen do 13 časova, a ranim danima do 14 časova.


Humanitarna akcija je svakako prilagođena okolnostima izazvanim pandemijom korona virusa. Upravo zbog toga nije organizovan prvobitno planirani Humanitarni bazar, koji bi trajao dan ili dva, već je petodnevnom akcijom izbegnuta mogućnost istovremenog okupljanja većeg broja ljudi. Okupljanje su svedena na najmanju moguću meru, uz obavezno nošenje maski i poštovanja distance. Zainteresovani građani isključivo jedan po jedan prilaze štandu i vrlo kratko se zadržavaju. Humanitatna akcija se realizuje u vrlo specifičnim okolnostima i na ivici izvodljivosti, ali je njena realizacija dragocena, jer ističe rok do kada se sredtva za lečenje dece moraju prikupiti i vremena za odlaganje akcije nema. Uz odgovorno ponašanje i otganizatora i učesnika akcije, epidemiološki rizik sveden je na najmanju moguću meru.


Štand je bogato i maštovito opremljen, sa puno ljubavi i želje da se pomogne deci kojoj je pomoć za lelenje urgentno potrebnasa. Ponuda obiluje novogodišnjim ukrasima, slatkišima, igračkama, knjigama, nakitom i nagradnim vaučerima, a prolaznici kupovinom doprinose prikupljanju novca za lečenje Minje i Anike. Minimalna cena za svaki artikal u ponudi je 200 dinara, a naravno svako može dati i više u skladu sa svojim mogućnostima i željom da pomogne u prikupljanju sredstava za lečenje devojčica Minje i Anike.


Akcija se danas organizuje ispred hotela i traje do 13 časova, kao i sutra. U ponedeljak i u utorak će akcija trajati do 14 časova.


Lajkovac je opština koja je dobitnik Plakete humanosti i mesto za izraženom crtom humanosti i solidarnosti, čemu je sigurno doprineo i ovde od vremena nastanka varoši prisutan duh čuvene železničarske i rudarske solidarnosti, pa nema sumnje u uspeh i ove humanitarne akcije, koja je ujedinila i Lajkovac i Srbiju.

Related posts

Leave a Comment