HUMANITARNA NEDELJA U LAJKOVCU ZA MINJU I ANIKU

Od danas, pa do 1. decembra u Lajkovcu je Humanitarna nedelja, tokom koje će biti prikupljana sredstva za lečenje Minje i Anike. Oko Minje i Anike, ujedinio se Lajkovac, a i čitava Srbija. Humanitarna akcija je prilagođena okolnostima izazvanim pandemijom korona virusa. Okupljanje će biti svedeno na najmanju moguću meru. Tokom petodnevne akcije, štand će biti postavljen od 10 do 16 časova u glavnoj uliciI, a prolaznici će moći da kupe nešto iz bogate ponude i daju svoj doprinos u prikupljanju pomoći za lečenje Minje i Anike. I u ovim složenim okolnostima iznađen je najoptimalniji načim da se devojčicama pomogne, jer njihovo lečenje ne može da čeka. Kao i prethodne akcije u Lajkovcu, ali i u okolnim mestima, uključujući i izuzetno uspešnu kampanju za malu Lanu, za malu Lanu, i ovu akciju organizuje grupa Lajkovčanki, na čelu sa Milicom Bogatić, okupljenih oko ideje humanosti.


U ime organizatora Humanitarne nedelje, Milica Bogatić je za portal LAJKOVAC NA DLANU pojasnila kako je sve zamišljeno i pozvala Lajkovčane da daju svoj doprinos uspešnoj realizaciji akcije:


“Zbog trenutne situacije u našoj državi, nismo u mogućnosti da organizujemo bazar, jer je zabranjeno okupljenje, pa smo došli na ideju da organizujemo humanitarnu nedelju, nešto malo drugačije od bazara. Humanitarna nedelja traje od 27. novembra do 1. decembra, u periodu od 10 do 16 časova. Štand sa novogodišnjim ukrasima, slatkišima, igračkama, knjigama, nakitom i nagradnim vaućerima, nalaziće se u glavnoj ulici u Lajkovcu. U tom periodu, prolaznici će moći da kupe nešto iz bogate ponude i tako doprinesu prikupljanju novca za Minju i Aniku… Dođite, podržite nas, pomozite Minji i Aniki… Čekamo vas!”

Related posts

Leave a Comment