PRVA ŽRTVA KORONE U TREĆEM TALASU, 36 NOVOOBOLELIH, 186 UKUPNO

Od posledica korona virusa, u bolnici u Valjevu preminula je jedna osoba sa područja opštine Lajkovac, rođena 1933. godine. Osoba starosti 87 godina je šesta žrtva korona virusa od početka pandemije na ovom području.


Pozitivan rezultat na korona virus, prema rezultatima pristiglim za prethodna dva dana, potvrđen je kod 36 osoba. Ukupan broj obolelih od korona virusa u trećem talasu je 186, od kojih je do sada izlečena 31 osoba. Dva pacijenta su na bolničkom lečenju i u kućnoj izolaciji su 152 osobe.


Evidentan je porast broja obolelih od korona virusa, koji se na dnevnom nivou sada kreće od 15 do 18 osoba, a bar duplo više se na dvenom nivou najmanje testira, dok se nekoliko desetina pacijenata više javi u Kovid ambulantu Doma zdravlja u Lajkovcu sa simptomima koji upućuju na sumnju zaražavanja korona virusom. Paralelno se obavi i na desetine kontrolnih pregleda pacijenata.


Oprez i striktno poštovanje svih mera su krajnje neophodni, apeluje Krizni opštine Lajkovac, a prvenstveno nošenje maski i poštovanje distance, naglašavaju lekari.

Related posts

Leave a Comment