ŠKOLA U REALIZACIJI PROJEKTA “RAZLIČITI, A JEDNAKI”

Uprkos okolnostima izazvanim pandemijom korona virusa, lajkovačka OŠ “Mile Dubljević” će uspeti da realizuje projekat “Različiti, a jednaki”, još jedan u nizu sa kojim je prošla na konkursu i dobila sredstva za njegovu realizaciju, u sklopu segmenta podrške EU upravljanju migracijama u Republici Srbiji, koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, potvrdila je za portal LAJKOVAC NA DLANU direktorka škole Biljana Žujović:


“Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije je u saradnji sa EU u avgustu raspisalo konkurs za projekte u cilju podrške EU upravljanju migracijama u Republici Srbiji. OŠ “Mile Dubljević” je učestvovala u projektu, s obzirom da imamo iskustava u radu sa učenicima migrantima, a i u sličnim projektima. Projekat smo nazvali “Različiti, a jednaki”. Vrednost projekta je 702.000,00 dinara, a od tog novca nabavićemo nešto nameštaja, didaktičkog materijala, školskog pribora, realizovaćemo dva seminara za nastavnike i obezbedićemo užinu za određen broj naših učenika. Realizacija projekta traje devet meseci. Prva tranša novca je već uplaćena, tako da ćemo odmah po sprovođenju postupka javne nabavke krenuti sa užinom za učenike. Uslov za dobijanje druge tranše je, da utrošimo 70% prve. Od toga ćemo nabaviti pomenutu opremu, a seminare smo planirali za proleće zbog trenutne epidemiološke situacije.”


Naime, Osnovna škola „Mile Dubljević“ iz Lajkovca je već uspešno realizovala projekte MADAD 1 i MADAD 2, takođe u okviru projekta Podrška EU Srbiji u upravljanju migracijama.

Related posts

Leave a Comment