DONACIJA ZA ŠKOLSKU BIBLIOTEKU

Osnovna škola ,,Mile Dubljević” 27.aprila obogatila je svoj bibliotečki fond sa 800 knjiga koje je školskoj biblioteci uručio urednik akcije ,,Knjiga solidarnosti” Mihailo Šćepanović.
Učenici škole,izveli su šaroliki program.Predškolci vrtića ,,Leptirić” izveli su tačku ,,Čarlston”.Njihove vaspitačice su Jasmina Petrović i Milica Marković.Članovi dramske sekcije,recitatori ,balerine,školski horovi,mladjih i starijih razreda,učenici koji pohadjaju Muzičku školu ,učinili su ovaj dan posebnim.

Gost –domaćin-pisac bio je i književnik Radovan Beli Marković .Medju gostima su bili i predsednik i potpredsednik opštine Lajkovac i najuspešniji učenici škole na takmičenjima ove školske godine.
U ime škole,zahvalnost na ovako vrednom poklonu,izrazila je direktorka škole,Nevenka Jevtić.

Inicijativa ,kontakti i sama realizacija ove priče, delo je Marine Pažinović, bibliotekara školske biblioteke.

Akcija, “Knjiga solidarnosti”,Radio Beograda pokrenuta je u jesen 1972. godine.Pokrenuo ju je Božidar Timotijević,koji je radio kao novinar u Radio Beogradu.
Tada je ,u jutarnjem programu ovog radija,slušaocima upućen poziv da donesu knjige koje su pročitali ,i koje žele da poklone.
Za sve ove godine u akciji darivanja,obnovljeno je ili osnovano skoro 2000 biblioteka i poklonjeno oko tri miliona knjiga.
,,Knjiga solidarnosti” deluje u okviru RTS izdavaštvo,odnosno sluzbe Baština i kulturna produkcija RTS.
Prilozi o njenim aktivnostima,razgovori sa učednicima akcije,darodavcima i domaćnima ,i dalje se emituje u uobičajenom terminu-nedeljom-u Jutarnjem programu Prvog programa Radio Beograda.Urednik programske akcije,,Knjiga solidarnosti, je Mihailo Šćepanović.

Related posts