LAJKOVAČKI ZONAŠKI DERBI

U poslednjem 15. kolu Kolubarsko – mačvanske zone igra se lajkovački zonaški derbi. U nedelju 22. novembra od 13 časova na stadionu FK Zadrugara u Lajkovcu, FK Zadrugar igra protiv FK Rubribreza.


U prošlom, 14. kolu, Rubribreza je ostvarila sjajnu pobedu protiv Vrelo Sporta sa 2:1. Sa tri boda Rubribreza se odlepila sa dna tabele i prestigla Spartak, uprkos prethodnom oduzimanju devet bodova. Zadrugar je minimalnim rezultatom od 1:0 poražen u Ljuboviji. I dalje je na 11. mestu sa 13 bodova, dok pretposlednja Rubribreza ima šest bodova, jedan više od Spartaka.


A evo kako “Kujani” u lokalnom maniru najavljuju predstojeći zonaški derbi, ocenjujuči ga jao istorijski:
“Predstoji nam istorijski meč, ali bukvalno! “Green boys-i” protiv “Kujana” ili Zadrugar protiv Rubribreze. To dakle znači: Uroš protiv Vladimira, Dekonja protiv Paće, Nine protiv Kucare…Ima tu i par šaljivih lokalnih dilema: Da li je teren idealno pripremljen za igru, ili Andrija i dalje juri krticu? Da li je Stefa organizovao prevoz, ili će igrači peške sa “Grbavice”? Koji od dva golmana će se bolje snaći u trenerskoj ulozi? Koji se od dva brata narednih dana neće pojavljivati u poljoprivrednoj apoteci? Za koga će navijati Marko Ivković? A ima i jedna poruka fudbalski razjedinjenom Lajkovcu: kada se budu ujedinili Draguljan i Žujan, Boka i Sanda, Pavlaka i Combula, kada se problemi budu rešavali kompromisima, a ne tužbama, Lajkovčani će biti lideri u Kolubarskom okrugu, FSRZS-u, FSS-u, UEFI, FIFI. Jedno je sigurno, navijači će uživati u (ne)fudbalskoj predstavi na “Senari”. Još jedno je sigurno, Šmuci će piti sa pobednikom, ma ko to bio.”


Iz ove šaljive izjave izvire puno ljubavi i entuzijazma za fudbal i za lokalnu sredinu. Ljubitelji “najvažnije sporedne stvari na svetu” žale jedino što se ovaj zonaški derbi odigrava u doba korone i što zbog epidemiološke situacije tribine neće biti pune.

Dobra strana priče je svakako, što je zonaški derbi, posebno najavom, bar malo skrenuo pažnju sa korona statistike.


Meč na stadionu FK Zadrugar će se odigrati uz poštovanje svih preporuka i mera u borbi protiv COVID – 19.

Related posts

Leave a Comment