DEVET NOVOPOZITIVNIH, 80 UKUPNO

Potvrđeno je devet novih slučajeva zaražavanja korona virusom. Ukupno je u lajkovačkoj opštini u trećem talasu od korona virusa obolelo 80 osoba, od kojih su 24 osobe izlečene, dva pacijenta su na bolničkom lečenju u Valjevu i 54 lica su u kućnoj izolaciji.


Među novozaraženima ima pripadnika svih kategorija.


U Kovid ambulanti Doma zdravlja Lajkovac danas je pomoć potražio veliki broj pacijenata, tako da je obavljeno na desetine pregleda, uključujući i kontrolne, a značajan broj pacijenata podvrgao se i brzim testovima na korona virus. Izvestan broj rezultata testiranih pacijenata je na čekanju. Inače, rezultati stižu vrlo brzo i ne čekaju se duže od dan, ili eventualno dva dana. Još jedan izveštaj o rezultatima testova očekivan je večeras, ali još uvek nije stigao, pa će eventualni novozaraženi po tom izveštaju biti evidentirani sutra.

Pacijenti koji su bili u prilici da duže i više puta čekaju ispred Kovid ambulante kažu, da bi bilo dobro da se ispred Doma zdravlja postavi šator, ili nađe neko slično rešenje, jer čekanje pacijenata na otvorenom doprinosi pogoršanju njihovog zdravstvenog stanja i dodatno otežava ionako neprijatnu situaciju.


U cilju stabilizacije epidemiološke situacije, neophodno je striktno poštovanje svih mera i krajnje odgovorno ponašanje u svim situacijama, uključujući i slave, koje svakako treba obeležiti u krugu porodice i bez izlaganja rizicima, naglašavaju nadležni.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 14. aprila do danas, testirano je 585 osoba sa područja Lajkovca. Samo tokom meseca oktobra urađena su 143 serološka testa i 75 PCR testa.

Od početka pandemije, u opštini Lajkovac, prema podacima lokalnog štaba i Doma zdravlja Lajkovac, od korona virusa obolelo je 179 osoba, 118 osoba je izlečeno i pet osoba je preminulo. Trenutno su u izolaciji 54 lica.

Related posts

Leave a Comment