ZAVRŠNA FAZA RADOVA NA REKONSTRUKCIJI SREDNJE ŠKOLE

U toku parterno uređenje, sledi rekonstrukcija fiskulturne sale, 90% radova završeno


Radovi na kompletnoj rekonstrukciji Srednje škole „17.septembar“ u Lajkovcu i parternom uređenja u završnoj su fazi , kao i uređenje kompletnog prostora sa pratećim sadržajima oko školskog objekta. U okviru škole završeno je skoro 90 odsto posla, jedino je preostala rekonstrukcija fiskulturne sale koja treba da počne u narednom periodu. Nakon obilaska radova predsednik opštine Andrija Živković izjavio je da opštinsko rukovodstvo očekuje da škola bude u potpunosti završena nakon zime, možda već u martu mesecu.

  • “Kako nam vremenske prilike idu na ruku, uređenje partera odvija se nesmetano. Vredno je pažnje je i to treba naglasiti: ovom rekonstrukcijom škola će dobiti preko 2000 m2 novih zelenih površina i prostora sa behaton pločama. Dobiće i dva nova igrališta koja do sada nisu postojala: za odbojku i košarku. Biće sređeno i postojeće igralište sa druge strane škole, koje je do sada služilo za mali fudbal, tako da će naša srednja škola imati tri nova otvorena sportska igrališta. Novo uređenje, deo pod behaton pločama i pod novim zelenim površinama, prateći mobilijar, kao i ograda koju do sada škola nije imala, sve to će činiti zaokruženu celinu. Po izgledu biće to jedna od najmodernijih škola u ovom delu Srbije, a imaće i sve elemente da zadovolji potrebe nastave u XXI veku. Biće na ponos ne samo učenicima koji će ovde pohađati nastavu, već i svim građanima naše opštine.


    Opština Lajkovac će budžetom za narednu godinu opredeliti novac za unutrašnje opremanje škole, za učionice i kabinete.
  • Osim rekonstrukcije biće zamenjen kompletan inventar u školi. Ponosan sam što i ja i moj zamenik dolazimo iz sfere prosvete, pogotovo što je Opština Lajkovac prepoznala potrebu za ulaganje u obrazovanje. Imamo veliku pomoć Vlade Republike Srbije i Kancelarije za javna ulaganja koja i finansira rekonstrukciju objekta sa 240 miliona dinara. Veoma sam zadovoljan našom saradnjom jer smo samo u prethodnom periodu dobili preko 300 miliona za razne projekte, upravo preko Kancelarije za javna ulaganja. Nastavljamo istim tempom i naredne godine. Trudićemo se da obezbedimo još bolje uslove rada đacima i zaposlenima u svim školskim i obrazovnim institucijama na našoj teritoriji.

Predsednik Živković je najavio da je u planu izgradnja fiskulturne sale u Jabučju, u sklopu OŠ „Dimitrije Tucović“, opet uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

Related posts

Leave a Comment