LAJKOVAČKI ODBOR SNS OBELEŽIO SLAVU

Po dvanaesti put od svog osnivanja, Srpska napredna stranka obeležila je danas svoju slavu Svetu Petku.


Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Lajkovcu obeležio je slavu činom rezanja slavskog kolača obavljenim u stranačkim prostorijama, shodno okolnostima bez masovnijeg okupljanja i u uz poštovnje svih mera.


Obred rezanja slavskog kolača obavio je sveštenik Tomislav Cvetinović, starešina crkve lajkovačke, koji je prisutnima uputio i prigodnu besedu.


Članovima i simpatizerima stranke, kao i svim vernicima pravoslavne hrišćanske vere ovaj veliki hrišćanski praznik i njihovu krsnu slavu čestitao je prvi čovek lajkovačkog SNS Nenad Džajević, napominjući da je ove godine situacija sa koronavirusom naložila da se i slava stranke obeleži skromno, u prisustvu svega nekoliko ljudi, naglašavajući da je sada najbitnije zdravlje ljudi i izrazio nadu da će već sledeće godine slava stranke biti obeležena na način koji i dolikuje.


Povodom slave SNS Prepodobne mati Paraskeve, u narodu poznate kao Sveta Petka, u izjavi za medije lider lajkovačkog SNS Nenad Džajević je podsetio, da stranka iza sebe ima sjajnu godinu, odlične rezultate na izborima i ubedljivu pobedu na svim nivoima i dodao: “Ono što je obeležilo ovu godinu na svim poljima je svakako epidemija, odnosno pandemija COVID – 19, tako da je to izmenilo i dinamiku i ustaljen način ukupnog života. Neminovno, mi smo se prilagodili tome i nastavljamo dalje. Ono što je važno, jeste da ostanemo odgovorni, dosledni, da poštujemo sve mere, kako bi prevazišli ovu pošast, koja nas je zatekla i u Lajkovcu i u svetu. Takođe je važno i da u ovoj situaciji budemo solidarni, kako kolektivno, tako i individualno. Opština Lajkovac u ovoj situaciji izdvaja značajna sredstva za prevazilaženje krize i za pomoć najugroženijim slojevima društva. Tu je i država na visini zadatka, odvaja značajna sredstva za pomoć na svim poljima, i privredi i stanovništvu. Pratimo stanje i potrebe stanovništva na području opštine Lajkovac i spremni smo da reagujemo u svakoj situaciji, kao što smo to činili i do sada.”

I u ovim “koronima uslovima” slava SNS je u Lajkovcu dostojno obeležena.

Related posts

Leave a Comment