HUMANITARNA PROMOCIJA KNJIGE DANICE ĐURIĆ “CRV I DRUGE PRIČE”

Gradska biblioteka Lajkovac u četvrtak 29. oktobra od 18 sati u Gradskoj kući organizuje promociju knjige Danice Đurić ”Crv i druge priče”. To je jedina od brojnih knjiga Danice Đurić, koja sticajem okolnosti do sada nije promovisana u Lajkovcu.


Pored autora, u programu učestvuju: multimedijalna mlada umetnica Emilija Jovanović, koja će kazivati odlomke iz knjige i novinar Snežana Bilić.


U pratećem, muzičkom delu programa nastupiće mladi gitaristi Julija Lončar i Natalija Pavlović.


Program je humanitarnog karaktera, sav prihod od prodaje knjiga biće uplaćen za lečenje Minje Matić (Fondacija Aleksandar Šapić). Mala Minja Matić, iz okoline Kragujevca, boluje od retke i progresivne neuromišićne bolesti – spinalne atrofije. Lek koji prima sada, spinrazu, dostupan je o trošku države. Nadu za izlečenje daje nova i skupa genska terapija za koju je potrebno 2,4 miliona dolara. Da Minja dobije bitku za život, potrebna je humanost svih nas.


I ovaj program će biti realizovan uz sve mere zaštite koje propisuje Krizni štab u vezi sa Korona virusom, nepominje organizator.


U susret književnoj večeri humanitarnog karaktera, autor zbirke priča ”Crv i druge priče” Danica Đurić je pojasnila ideju vodilju knjige koju će u Gradskoj kući predstaviti:


“Ma koliko bili mali, ma koliko bili veliki, ma koliko bili loši, ma koliko bili dobri, ma koliko nekome značili ili ne, svako od nas ima nekog svog crva sa kojim živi, radi,voli…


I na kraju svako od nas ima i onog crva koji će ga pojesti, ne bih da kažem sve će nas pojesti crvi, ali to je istina. O jednom neobičnom crvu u knjizi Crv i druge priče, biće reči na promociji iste.”


Uz vrcavu opasku “masku stavite da vas crv ne prepozna,” autorka Danica Đurić, kao i organizator Gradska biblioteka Lajkovac, pozivaju sugrađane da dođu i daju svoj doprinos ovoj humanitarnoj književnoj večeri.

Related posts

Leave a Comment