4. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA U ZNAKU NEPROMENJENE STOPE POREZA I KADROVSKIH PROMENA

 

U Lajkovcu je danas održana četvrta po redu u novom sazivu sednica Opštinskog veća, sa 17 tačaka dnevnog reda. Sednica je protekla u znaku kadrovskih promena, paketa odluka koje se odnose na stopu poreza u narednoj godini, kao i poveravanja održavanje javne rasvete komunalnom preduzeću.

Novi v.d. načelnika Opštinske uprave opštine Lajkovac je dipl. pravnik Mirjana Đaković. Dosadašnji načelnik Živorad Bojičić, dao je ostavku iz ličnih razloga i ubuduće će vršiti funkciju pomoćnika predsednika opštine za pravna pitanja. Optšina Lajkovac od danas po prvi put ima internog revizora, a to je Tatijana Panić, dok če rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije umesto Tatijane Panić biti Andrijana Đogić, takođe diplomirani ekonomista.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković u izjavi za medije neposredno nakon sednice osvrnuo se na aktuelne kadrovske promene:

“Usvojena je nova sistematizacija, tako da već od danas opština Lajkovac će imati internog revizora što nije imala do sada. To će biti Tatijana Panić, dosadašnji šef budžeta, a na mesto šefa budžeta opštine Lajkovac dolazi takođe radnik Opštinske uprave, koja je radila na poslovima finansija, Andrijana Đogić, takođe diplomirani ekonomista. Sledeća promena jeste podneta ostavka iz ličnih razloga Živorada Bojičića, dosadašnjeg načelnika opštinske uprave. Zahvaljujem mu se na dosadašnjoj saradnji i na svemu što je učinio za opštinu Lajkovac. On će od danas vršiti funkciju pomoćnika predsednika opštine za pravna pitanja, a na mesto v.d. načelnika Opštinske uprave opštine Lajkovac postavljena je Mirjana Đaković, diplomirani pravnik, zaposlena i do sada u Opštinskoj upravi.”

Nakon konstatovanja ostavke dosadašnjeg načelnika, dipl. pravnik Živorad Bojičić zahvalio se svima na dosadašnjoj saradnji, poželeo uspeh u radu novom načelniku i izrazio nadu u uspešan rad na novoj aktivnosti u budućem radu.

Što se tiče ostalih odluka koje su obeležile današnje zasedanje lokalnog parlamenta, najbitnija je svakako da će stopa poreza za sledeću godinu ostati na ovogodišnjem nivou, naglasio je predsednik Živković:

“Ono što interesuje građane naše opštine i što je jako bitno, jeste set tačaka koje se odnose na porez za narednu godinu. Mi smo odlučili da zbog cele situacije zbog virusa korona i teške finansijske situacije, sve što je vezano za porez, u narednoj godini ostane na istom nivou, tako da neće biti nikakvog povećanja.”
Održavanje javne rasvete povereno je lajkovačkom komunalnom preduzeću, a namera je da se upravo JP “Gradska čistoća” poveri i održavanje svih nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Lajkovac, rekao je predsednik opštine Andtija Živković:

“U narednom periodu održavanje javne rasvete će pripasti našem komunalnom preduzeću i nadam se da će to biti efikasnije nego što je bilo do sad. Razmišljaćemo da već početkom sledeće godine našem komunalnom preduzeću poverimo još jednu delatnost, a to je održavanje svih nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Lajkovac kako bi i ta delatnost bila još efikasnija.”

S obzirom da je FK “Proleter” iz Bajevca ušao u viši rang takmičenja, odvojena su sredstva iz budžeta za sport kako bi klub mogao da nastavi takmičenje u ovoj kalendarskoj godini.

Većina odluka sa današnje sednice su pripremne odluke za naredno zasedanje lokalnog parlamenta, koje će biti održano krajem novembra.

Related posts