U SREDU SEPTEMBARSKO ZASEDANJE SKUPŠTINE

Predsednik Skupštine opštine Lajkovac Nenad Džajević, kako je prvobitno ranije i bilo najavljeno, zakazao je drugu po redu u novom sazivu sednicu Skupštine opštine za sredu 30. septembar, sa početkom u 9 časova. Lokalni parlament zasedaće i ovoga puta u sali bioskopa Kulturnog centra “Hadži Ruvim”, kako bi se u prostranoj sali mogle ispoštovati sve mere u borbi protiv COVID – 19.

Dnevni red sednice Skupštine je prilično obiman i sadrži čak 36 tačaka. Sticajem objektivnih okolnosi, brojne odluke prolongirane su za upravo za septembarsko zasedanje lokalnog parlamenta, prvenstveno zbog pandemije i vanrednog stanja u zemlji, potom zbog održavanja izbora i na kraju je bilo neophodno sačekati saglasnosti resornih ministarstava za programe koji će se nači na dnevnom redu sednice. Predstojeće zasedanje lokalnog parlamenta ostaće zapamčeno i po tome što se sticajem svih tih okolnosti prvi rebalan budžeta usvaja u drugoj polovini godini, što do sada gotovo da nije bio slučaj, jer je prvi rebalans uvek rađen u prvoj polovini godine.

U okviru obimnog dnevnog reda, pored Predloga Odluke o prvom rebalansu budžeta za 2020. godinu, nalaze se i Predlog zaključka o usvajanju Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu za period januar-jun 2020. godine, kao  i Predlog Odluke o završnom računu budžeta za 2019. godinu.

Na dnevnom redu sednice Skupštine je i niz drugih odluka, koje će se naći pred odbornicima, a od značaja su za funkcionisanje lokalne samouprave i preduzeća i ustanova čiji je osnivač, kao i za realizaciju aktuelnih projekata planiranih za ovu godinu na području opštine Lajkovac.

Related posts