AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

U sredu 23. septembra Crveni Krst Lajkovac i Institut za transfuziju krvi Srbije organizuju redovnu mesečnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Akcija će biti relaizovana kod Pošte u Lajkovcu, u vremenu od 9 do 15 časova.

Ovo je prilika za i za mlade da postanu dobrovoljni davaoci krvi i učesnici najhumanijih akcija, kojima se spašavaju ljudski životi.

Ovo je treća po redu septembarska akcija dovbrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta Lajkovac: prva je prve dve su organizovane 1. i 14. septemmbra na Tamnavi – Zapadno polje, pri čemu je u prvoj akciji dalo 45 i u drugoj 24 rudara. Treća septembarska akcija u Lajkovcu u sredu 23. septembra je prva redovna mesečna akcija baš u Lajkovcu, nakon završetka ovogodišnje Letnje kampanje, u kojoj su Lajkovčani tradicionalno bili na visini zadatka.

Letnja kampanja, čiji je cilj bio prikupljanje dovoljnih količina krvi tokom uvek kritičnih letnjih meseci, uspešno je završena i cilj kampanje je ispunjen u smislu da su ispraćene tekuće potrebe. Po završetku kampanje sada se nastavlja se sa redovnim mesečnim i drugim akcijama davanja krvi širom Srbije, a kako saznajemo, dovoljnih zaliha trenutno nema i krv je sada posebno neophodno potrebna.

Related posts