NOVE NAGRADE U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI ZA „RAZIGRANO PERO”

 

Velikim uspehom Literarna sekcija „Razigrano pero” lajkovačka OŠ „Mile Dubljević” započela je i ovu školsku godinu. Članovi „Razigranog pera” učestvovali su na Trećem međunarodnom festivalu literarnog stvaralaštva FELIS 2020 u Lazarevcu.

U velikoj međunarodnoj konkurenciji u kategoriji Deca stvaraoci do 14 godina drugu nagradu za pesmu „Na raspustu” osvojio je Mihailo Aleksić, učenik 8. razreda. zahvalnice za učešće i doprinos festivalu, dobili su: Anita Prodanić, Magdalena Pavlović, Milica Marković, Nina Jurišić, Mladen Đuričić i Stefan Filipović, učenici prof. Lidije Marić Jovanović, kao i Marija Jeremić i Luka Radovanović, učenici prof. Sonje Milovanović. Zahvalnicu za doprinos festivalu dobila je i cela Literarna sekcija „Razigrano pero”.

U pratnji profesorke Marić Jovanović i svojih roditelja, svečanom programu i dodeli nagrada prisustvovalo je petoro učenika i svi su posebno pohvaljeni od strane stručnog žirija za kvalitet svojih poetskih radova. Svečani program održan je u Modernoj galeriji Centra za kulturu u Lazarevcu. Uživali smo u predstavljanju nagrađenih pesama i priča i izvođenju kratkih muzičkih komada učenica Muzičke škole „Marko Tajčević” iz Lazarevca. Prisutna publika posebno dugim aplauzom nagradila je predstavljanje drugonagrađene pesme Mihaila Aleksića „Na raspustu”.

Related posts