DOBRODOŠLICA PRVACIMA

 

Shodno okolnostima izazvanih pandemijom korona virisu, umesto tradicionalnog svečanog prijema  za đake prvake sa područja lajkovačke opštine, predsednik opštine Andrija Živković posetio je OŠ “Mile Dubljević” i prvake u njihovim učionicama.

Predsednik je prvacima poželeo dobrodošlicu u školske klupe i srećno i uspešno školovanje i tom prilikom im je uručio prigodne poklone: lektiru, sveske i školski pribor. Školski poklon paketi su iz preventivnih razloga podeljeni po odeljenjima, uz poštovanje svih mera.

Predsednik Živković je prvake posetio u pratnji rukovodstva škole i učitelja i u vrlo prijatnoj atmosferi im se u svakom odeljenju i to po grupama kratko obratio i podsetio ih na poklon pozorišnu predstavu na Gradskom trgu. S obzirom da je prosvetni radnik, predsednik Živković je s lakoćom uspostavio komunikaciju sa prvacima. U komunikaciji sa predsednikom opštine prvaci nisu imali neke posebne zahteve, a bilo je dosta duhovitih opaski, koje su doprinele ukupnoj atmosferi, koja je bila opuštena sa umerenom dozom svečanog čina.

Ovogodišnja generacija prvaka će svoj polazak u školu pamtiti i po specifičnostima vezanim za pandemiju, maskama, fizičkoj distanci, skraćenim časovima, radu po grupama…

Ove školske godine u opštini Lajkovac upisano je 126 đaka prvaka. Osnovnu školu „Mile Dubljević“ u Lajkovcu sa 10 izdvojenih odeljenja pohađa 99 učenika prvog razreda, a školu „Dimitrije Tucović“ u Jabučju 27 prvaka. Matična škola u Lajkovcu ima 68 prvaka, odnosno tri odeljenja, a u izdvojenim odeljenjima 31 učenik. Svi prvaci sa područja lajkovačke opštine dobili su poklon pakete, a njihova raspodela je priiagođena okolnostima.

Posle dve godine rasta broja najmlađih učenika na teritoriji opštine Lajkovac, ove godine je prvaka manje za tridesetak.

Lokalna samouprava i Kulturni centar „Hadži Ruvim“ obezbedili su i već tradicionalnu poklon predstavu za prvake. Ovoga puta poklon predstava za prvake odigrana je na otvorenom, na Gradskom trgu, kako bi se obezbedila distanca za učenike u publici i izbegli mogući epidemiološki rizici. U pitanju je zanimljiva dečja pozorišna predstava „Pipi na ostrvu sa blagom“ Balkanske pozorišne trupe ARA iz Beograda, po motivima dela Todeta Nikoletića.

Related posts