LAJKOVAC DOMAĆIN FINALA BALKANSKOG KUPA U ODBOJCI

 

Ovog vikenda Lajkovac je domaćin finala prestižnog BVA Kupa.

U finalu BVA Kupa 2020. u konkurenciji odbojkašica igraće Železničar iz Lajkovca i THY (Turkiš Erlajnz, Turk Hava Jolari) iz Istanbula, najavila je Balkanska odbojkaška asocijacija, BVA. S obzirom na okolnosti, utakmice će biti odigrane bez prisustva publike.

Domaćin finala će biti Železničar u Hali sportova u Lajkovcu, a utakmice će se odigrati u subotu i nedjelju, 12. i 13. septembra od 19.00 časova.

Direktor OK Železničar Ivana Lazarević je puna optimizma pred finale Balkanskok kupa u Lajkovcu. Ekipu iz Turske dočekala je sa saradnicima lično na aerodromu u Beogradu. U ulozi direktora kluba, kao i sve druge zadatke i ovaj je shvatila vrlo ozbiljno i kao profesionalni izazov. Nova postava ekipe je, kako saznajemo, uspešno obavila propreme i potpuno je spremna za takmičenja koja slede. O velikom sportskom događaju za vikend u Lajkovcu Ivana Lazarević kaže:

“Za vikend će se u Lajkovcu odigrati Balkanski Kup na kom ce učestvovati ekipa Železničara koja je domaćin i ekipa Turk Hava Yollari iz Istambula. Utakmice se igraju u subotu i nedelju. Ekipa koja pobedi ide dalje u takmicenje Kup Izazivača. Ekipa iz Turske je favorit, a Lajkovčankama je ovo prlika da se oprobaju i u inostranom takmičenju i jos jedna proba pred prvenstvo Srbije koje počinje u utorak. S’ obzirom na uslove, publike na utakmicama neće biti, a prenos možda bude na live stream-u.”

Generalni sekretar OSCG Ivan Bošković biće supervizor BVA, a utakmice u Lajkovcu će suditi Dejan Rogić i Stanislava Simić, međunarodne sudije iz Srbije.

Pobednik BVA Kupa 2020. u konkurenciji odbojkašica izboriće plasman u CEV Kup Izazivača 2021. i u šesnaestini finala će igrati protiv Kaštele iz Hrvatske. Prva utakmica će se odigrati u Srbiji ili Turskoj (8 – 10. oktobar), a druga u Hrvatskoj (13 – 15. oktobar).

 

Related posts