LAJKOVAC ZA LANU SAKUPIO 279 000 DINARA

 

Na Humanitarnom bazaru pod nazivom “Za Laninu životnu bitku”u Lajkovcu prikupljeno je 279 050, 00 dinara. Lajkovčani su bili na visini zadatka. Ujedinio se ceo Lajkovac u akciji prikupljanja sredstava za lečenje devetomesečne Lane Jovanović iz Novog Sada. Humanitarni bazar ‘’Za Laninu životnu bitku’’ trajao je tokom celog dana, do kasnih večernjih sati, na platou Gradske kuće u Lajkovcu.

U ime organizatora, Milica Bogatić je za portal LAJKOVAC NA DLANU rezimirala rezultate akcije i izrazila zadovoljstvo odzivom učesnika i doprinosom koji su Lajkovčani dali za pomoć u lečenju male Lane:

“Baš sam zadovoljna kako je protekla humanitarna akcija i koliko se ljudi odazvalo i došlo na bazar da se druži sa nama i da učini dobro delo i da kupovinom nečega što smo mi izložili pomogne Lani. Bazar je bio naš doprinos Laninoj životnoj bitki.

Hvala od srca svima koji su izdvojili vreme, hvala za trud, za podršku onima koji su učestvovali. Hvala i svima koji su došli na bazar i priložili novac shodno mogućnostima.

Zadovoljna sam iznosom koji smo skupili, 279.050 dinara, ali naravno bila bih srećnija kada bi taj iznos bio veći jer bismo onda bili bliži zajedničkom cilju.

Iznos je sakupljen od prodaje na bazaru i od prodaje kafe u piceriji Privilege na dan održavanja bazara u vremenu od 8 – 14 časova, gde su posetioci picerije kafu plaćali u našu kutiju, a ne konobarima. U sličnoj akciji učestvovao i Mojito bar, samo su oni na dan bazara prodavali kafu za poneti i svaka ta kafa plaćala se prilogom u našu kutiju postavljenu kod njih za Lanu. Na bazaru i sa ta dva ugostiteljska objekta mi smo prikupili toliki iznos. Kutije postavljene u ostalim objektima nismo otvarali i nećemo ih otvarati do polovine oktobra.

Na bazaru kao sponzor učestvovala je mesara Breković, pekara Tri klasa, palačinkarnica Amigos, butik Atlantida, piljarnica Marković, knjižara Bonima i štamparija Školarac print, STR Božinovski, Rasadnik cveca Tejic i kartonaža Sani komerc, kao i dosta pojedinaca. Sponzori nam nisu davali novac već svoje proizvode, koje smo mi mogli da izložimo i prodamo. Učestvovali su jos i frizerski salon Nada i frizerski salon Mira, kao i kozmeticki salon Valentina Nails i Fitnes centar Spartans gym. Pojedinačnih većih donatora koji su dali neke veće sume novca nije bilo.

Zahavljujem se svima koji su me podržali i učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, u kojo smo svi zajedno uspeli da prikupimo novac i koliko toliko pomognemo Lani.”

Kutije za humanitarnu pomoć Lani Jovanović postavljene u radnjama i lokalima u Lajkovcu ostaće dostupne do sredine oktobra, a svi građani koji nisu bili u mogućnosti da učestvuju u humanitarnom bazaru, mogu pomoći tako što će poslati sms poruku sa tekstom 808 na broj 30 30.

Lana boluje od spinalna misićne atrofije, bolesti koja napada mišiće i zbog koje se brzo gube osnovne životne funkcije, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Lana je rođena 3. novembra 2019. godine, važno je istaći da je učinkovitost leka 100%, ukoliko se primi do prve godine života.

U humanitarnim akcijama širom Srbije do sada je prikupljeno oko 700 hiljada evra, a potrebno je da se ukupno prikupi 2,4 milion dolara.

Related posts