LAJKOVAČANI DRUGI

Lajkovački srednjoškolci osvojili su drugo mesto na Međuokružnom takmičenju srednjih škola u malom fudbalu.

Takmičenje je održano danas u Sportskoj hali u Lajkovcu.

“Čast da bude domaćin ovog takmičenja Lajkovac je dobio osvajanjem prvog mesta u okrugu” rekao je ovom prlikom profesor Zeljko Ostojić, koordinator Saveza za školski sport Srbije u Kolubarskom  regionu.

Mušku fudbalsku sekciju Srednje škole “17.septembar  iz Lajkovca predvodio  je nastavnik fizičkog vaspitanja Ognjen Nestorović, koji je pre početka takmičenja rekao, da njegovi djaci imaju lepu šansu da se plasiraju na Republičko takmičenje i da od njih očekuje poštenu borbu.

Nakon žreba, medjuokružno takmičenje pocelo je prvom polufinlnom utakmicom  koju su odigrali učenici Gimnazije iz Indjije i Druge ekonomske škole iz Beograda. U ovoj utakmici pobedu su odneli sednjoskolci Indjije rezultatom 6:2.

Potom, u drugoj polufinalnoj utakmici lajkovački srednjoškolsci bili su ubedljivo bolji od svojih vršnjka iz Ljubovije, učenika srednje škole Vuk Karadžić, koje su savladali rezultatom 5:0.

Treća utakmica  odlučivala je pobednika medjuokružnog takmičenja u Lajkovcu. Napetost je rasla iz minuta u minut. Navijači su sa tribina korektno bodrili ekipe . A za regularnost takmičenja bili su zaduzeni sudije Dušan Nešic i  Vladimir Milić.

Da li zbog dobre uigranosti ili sticajem okolnosti, ekipu  Srednje skole “17. septembar ” iz Lajkovca pobedili su učenici Gimnazije iz Indjije  rezultatom 3:0. Ipak, lajkovački srednjoškolci zaslužuju sve cestitke na osvojenom drugom mestu na Međuokružnom takmičenju u malom fudbalu i na fudbalskom spektaklu koji su danas priredili.

Republicko takmičenje biće održano za par sedmica u Karatašu.

 

 

 

 

 

Related posts