NAKON RADNOG LETA, ŠKOLA U JABUČJU SPREMNA ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

 

Novu, savremenu školsku zgradu u Jabučju, površine od oko 1 500 kvadratnih metara, zajednički su sagradili i opremili Opština Lajkovac i JP„EPS – Ogranak RB Kolubara“. U istoriji lajkovačke opštine i bogatoj istoriji jabučkog školstva, 9. maj 2017. godine, Dan škole i 175. godišnjica postojanja škole u Jabučju, ostaće zapamčeni po svečanom otvoranju nove zgrade OŠ “Dimitrije Tucović”. Inače, škola u Jabučju je jedna od najstarijih škola lajkovačke opštine, osnovana daleke 1842. godine.

Iako je škola nova, u susret novoj školskoj godini trebalo je uraditi puno toga, kako bi škola 1. septembar dočekala spremno. A i tradicija škole, na svoj način obavezuje, da se sve očuva i unapredi.

Po svemu sudeći, letnji raspust je u školi u Jabučju obeležilo puno rada, lepe kolegijalne atmosfere, topline i bliskosti u zajedničkoj želji i cilju da sve bude što savršenije, sve onako kako i dolikuje jednoj seoskoj školi “sa dušom”.

Novi direktor škole Goran Milinčić se već na samom početku svog mandata sa puno entuzijazma svojski potrudio da tokom letnjeg raspusta učini sve što je bilo moguće, da se škola uredi i upodobi za početak nove školske godine.

Leto je u školi u Jabučju bilo radno, a rezultati su vidljivi, potvrdio je za portal LAJKOVAC NA DLANU direktor škole “Dimitrije Tucović”:
“Školski raspust je dobro došao da se u OŠ “Dimitrije Tucović” u Jabučju izvrše neophodne pripreme kako bi boravak učenika i zaposlenih u ovoj ustanovi pre svega bio bezbedniji, ali i prijatniji.

Završeno je krečenje učionica i kancelarijskog prostora u matičnoj školi, kao i u IO Donje Jabučje. Zamenjene su podne lajsne i otklonjena sva oštećenja brava i vrata.

Takodje, pregradnim zidom dobili smo pristojan prostor za školsku biblioteku.

Tokom leta, podigli smo tehničku opremljenost škole na viši nivo kupovinom pet računara. Naši nastavnici i službe u školi su potpuno opremljeni za sve izazove koje nam može doneti jesen i eventualni prelazak na drugačije vidove nastave, za koje škola želi da bude spremna.

Takođe, krenuli smo i sa klimatizacijom radnog prostora, u cilju obezbedjenja potrebnih uslova za nesmetano odvijanje rada.

Želim da pohvalim sve nastavnike škole koji ulažu trud i pripremaju početak nove školske godine na način kako je resorno ministarstvo naložilo. Svakako, ne smemo zaboraviti ni naše vredne pomoćne radnike koji su besprekorno pripremili prostorije u higijenskom smislu.

Da škola bude što prijatnije mesto za sve nas, potrudile su se naše nastavnice likovne kulture, oslikavanjem jednog zida.

Osim radova, škola je nastojala da i sa aspekta broja učenika učini sve kako bi rad sa učenicima bio što kvalitetniji, te smo se obratili Školskoj upravi Valjevo zahtevom za formiranje novih odeljenja u drugom i petom razredu, tako da sada imamo optimalne uslove za učenje i rad. Imali smo veliku podršku predsednika opštine u tome, kao i ogromno razumevanje nadležnih u Školskoj upravi.

Sada teku neposredne pripreme za početak, a stručni organi škole preduzimaju sve neophodne radnje kako bismo 1. septembra bili spremni i na radost svih krenuli u novo osvajanje znanja.”

Sasvim izvesno, najavilo je rukovodstvo opštine Lajkovac, škola u Jabučju dobiće vrlo brzo i nedostajuću fiskulturnu salu.

 

Related posts