ASFALTIRANA ULICA KRALJA MILUTINA U SELU LAJKOVCU

 

Na zadovoljstvo meštana, a i lokalne samouprave, ulica Kralja Milutina u Selu Lajkovcu, koja vodi ka gradskom groblju, je konačno urađena. Projekat je realizovan preko Programa rehabilitacije puteva. Ukupna dužina deonice je 650 metara, vrednost radova je oko pet miliona dinara, a izvođač radova započetih pre petnaestak dana je PZP Valjevo.

Završne radove na asfaltiranju ulice Kralja Milutina obišao je predsednik opštine Andrija živković sa saradnicima i tom prilikom rekao:

“Ovo jeste deo koji je poznat kao Selo Lajkovac, ali mi ovo smatramo jedinstvenom celinom sa Lajkovcom, tako da je ovo danas i infrastrukturno i u svim drugim segmentima približno jedan sastavni deo Lajkovca.

Ono što je bitno za građane Lajkovca je, da se posle vanrednog stanja u zemlji polako vraćamo na stari kolosek i da sve one radove koje smo prekinuli početkom godine nastavljamo da realizujemo. Jedan od tih projekata je i Program rehabilitacije puteva, koji obuhvata tri putna pravca, od kojih je prvi upravo ulica Kralja Milutina u Selu Lajkovcu, koja vodi ka gradskom groblju. Uradili smo projekat ovog i još dva puta: put za Miloševiće u Nepričavi i put za Pavloviće u Bajevcu. Sva tri puta u okviru Programa rehabilitacije biće asfaltirana dan za danom, tokom prva tri radna dana ove sedmice.

Ukupna dužina ulice Kralja Milutina je 650 metara, vrednost radova je oko pet miliona dinara, a izvođač radova je PZP Valjevo.

Cela ova deonica urađena je po propisima, sa nagibom, urađeni su ivičnjaci kako bi se sprečilo odronjavanje ulice. Takođe, ono što smo dogovorili, a na zahtev meštana, je da na prostoru između ivičnjaka i bankine uradimo jednu pešačku stazu koja će biti presuta rizlom, tako da će i pešaci ovde moći nesmetano da se kreću, posebno jer je u blizini škola. Svi saobraćajni propisi su ispoštovani, tako da svi stanovnici koji gravitiraju ovom delu mogu biti jako zadovoljni, jer je ova ulica na rekonstrukciju čekala dugi niz godina.

U prošlosti su postojali razni projekti za rekonstrukciju ove ulice, ali to nije realizovano. Mi smo se odlučili na nađemo pre svega modus i rešenje i novac u budžetu, kako bi ljudi bili zadovoljni.

Sigurno, ono čime ćemo se rukovoditi u narednom periodu jeste, da što više ulica i puteva uradimo preko Programa rehabilitacije, jer je to svakako jeftinije za budžet opštine, a naravno i građanima pre svega može da služi.

Mi nakon asfaltiranja ove ulice, već u utorak očekujemo asfaltiranje nove deonice, to je put za Miloševiće u Nepričavi i odmah potom, već u sredu, takođe preko Programa rehabilitacije i asfaltiranje puta za Pavloviće u Bajevcu.

Rebalansom budžeta u septembru odvojićemo sredstva da uradimo još nekoliko putnih pravaca na našoj teritoriji.

Naravno, ono što smo imali prethodnih godina, a to je pomoć države u asfaltiranju lokalnih i kategorisanih puteva, nadamo se da ćemo i ove godine imati bar za dve deonice. Zbog pandemije, verovatno će taj program pomoći države biti znatno manji nego prethodnih godina, ali pokušaćemo opet da preko Vlade Republike Srbije, odnosno Puteva Srbije, da bar u narednoj godini deo tog plana zacrtamo i uradimo. Deo tog plana je sasvim sigurno projekat da uradimo trotoare od centra Lajkovca do škole u Selu Lajkovcu, kako bi i đaci i svi meštani mogli nesmetano da se kreću na toj deonici i da i ovaj deo Lajkovca infrastrukturno opremimo što bolje.”

Preostala dva puta iz ovog paketa Programa rehabilitacije, oba na seoskom području, put za Miloševiće u Nepričavi i put za Pavloviće u Bajevcu, biće asfaltirani dan za danom, 11. i 12. avgusta, odnosno u utorak i sredu.

Related posts