POLJOPRIVREDNICE KOLUBARSKOG OKRUGA POKRENULE NOVU PLATFORMU ZA PRODAJU SVOJIH PROIZVODA

Na tada opšte iznenađenje, krajem druge dekade juna tim ŽUKO obavestio je javnost, da će uveliko razrađena i uspešna onlajn pijaca koju je pokrenulo Žensko udruženje Kolubarskog okruga (ŽUKO), kao odgovor na krizu nastalu virusom Kovid 19, zatvoriti svoja virtuelna vrata.

Kao što se i očekivalo, poljoprivrednice su relativno brzo i uspešno konsolidovale svoje redove, ojačale svoje kapacitete i pronašle modalitet koji odgovara i njima i kupcima. Od ponedeljka zvanično počinje sa radom nova platforma www.zenskapijaca.rs , to je za portal LAJKOVAC NA DLANU potvrdila Jelena Ružić, koordinatorka primarnog projekta, u okviru koga je ova ideja i inicirana :

“Žensko udruženje je kao odgovor na Covid-19 platformu projekta tranaformisalo u platformu za onlajn prodaju proizvoda poljoprivrednica sa teritorije Kolubarskog Okruga. Nakon ukidanja vanrednog stanja, ukinut je i rad platforme ali su poljoprivrednice uvidele kolika je potražnja za njihovim proizvodima i nakon osnivanja udruženja Poljoprivrednice Kolubarskog Okruga odlučile su da ponovo pokrenu platformu za prodaju svojih proizvoda. Finansijsku podršku u pokretanju platforme je pružilo Žensko udruženje kolubarskog okruga, a oni će takođe rad nove platforme pomagati logistički i na svaki drugi način u narednih mesec dana. Kupci svoje proizvode više neće kupovati na sajtu ŽUKO, nego preko platforme www.zenskapijaca.rs koja počinje zvanično da radi od ponedeljka. Poljoprivrednice su napravile sjajan tim koji će, vođen novom predsednicom Ivanom Topalović, sasvim sigurno moći da se izbori sa svim izazovima koji ih čekaju u narednom periodu.”

Ženska pijaca je bogata i raznovrsna, sadrži više kategorija proizvoda: brašno i proizvodi od brašna, jaja, meso i proizvodi od mesa, med i pčelinji proizvodi, organski proizvodi, povrće i rasad, mlečni proizvodi, prerađevine od voća i povrća, domaća zimnica – ajvar i turšija, domaći džem i slatko, domaći sokovi, likeri i vina, začinsko, lekovito bilje, seoski turizam, cveće, sušeno voće, začinsko, lekovito bilje, voće i sadnice, žitarice, čak i proizvodi od drveta…

Veb-prodavnica je vlasništvo udruženja Poljoprivrednice Kolubarskog Okruga. Njeno pokretanje je podržano od strane Ženskog udruženja kolubarskog okruga.

“Kupujući na platformi direktno podržavate male proizvođačice sa teritorije Kolubarskog okruga. Dragi prijatelji poljoprivrednica i ljubitelji dobre hrane i pića, očekujemo vas na linku https://zenskapijaca.rs/”- poručuju preduzimljive poljoprivrednice.

Podsećanja radi, onlajn pijaca je nastala u okviru projekta “Ekonomsko osnaživanje žena u poljoprivredi“ uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women Srbija) i finansijsku pomoć Evropske unije.

O tome, kroz šta su sve prošle poljoprivrednice u traženju najboljeg modaliteta za funkcionisanje svoje online pijace, možete saznati više u tekstu od 17. juna na linku:

ŽUKO ONLINE PIJACA ZATVARA SVOJA VIRTUELNA VRATA

Related posts