MEŠTANI SLOVCA MESEC DANA BEZ VEZE SA SVETOM

 

Već mesec dana meštani Slovca su bez fiksnih telefona, interneta i televizije, zapravo bez kompletne usluge mts – a. Razlog je veliki kvar, evidentiran uredno još 24. juna u Telekomu, kao takozvana grupna smetnja. U Telekomu su svi kojima smo se obratili bili vrlo korektni, predusretljivi i otvoreni za saradnju. Kažu i da problem postoji i to veliki.

Dakle, sticajem okolnosti ovaj problem meštana Slovca nije rešen ni nakon mesec dana.

Strpljenje i razumevanje meštana je na izmaku. Obijali su mnoge pragove, kucali na sva vrata, ali uzalud. Zakonska procedura je neumoljiva. Da bi se otklonio ovaj, kako kažu u Telekomu Srbije, veliki kvar, neophodno je izvršiti otkopavanje na terenu, a tome mora da predhodi raspisivanje tendera i izbor izvođača radova.

Bez mogućnosti savremene komunikacije sa svetom, svakodnevni život meštana Slovca, lepog i živopisnog sela u opštini Lajkovac, sa vrlo specifičnim reljefom i na mestima prilično teško pristupačnim terenom, bitno je promenjen. Najteže je kažu staračkim i samačkim domaćinstvima, koja ni doktora ne mogu da dozovu, ni sa decom da se čuju, a uskraćeni su i za informacije vezane za pandemiju korona virusa. Mnogima je kažu TV program jedina razonoda, a sada ni to nemaju.

Meštanka Slovca Dragica Vićentijević, već na izmaku strpljenja i vidno revoltirana naglašava, da niko u selu ni slutio nije da će rešenje njihovog problema ovoliko potrajati. Za portal LAJKOVAC NA DLANU, ipak puna nade kaže:

“Imamo veliki problem u Slovcu, mesec dana nemamo fiksne telefone, internet i televiziju, odnosno usluge mts – a. Obraćali smo se sto puta u poslovnicu, ništa nam nisu odgovorili. Nadamo se da će nam obraćanje vama pomoći i da će objava o našem problemu i molba da nam to poprave uroditi plodom. Baš nema smisla, staračka domaćinstva već mesec dana nemaju televiziju, da bar programe gledaju, puno njih nema mobilne telefone, tako da su u velikom problemu. Ni hitnu medicinsku pomoć ne mogu da pozovu, a većini često treba. Faktički celo selo nema mrežu, nisam sigurna samo za deo Slovca prema Ubu, a to je mali broj kuća. Ali, zar je moguce da mesec dana čekamo!? Kažu, čekaju tender da nam otkopaju mesto gde je kvar. Taj što dobije posao na tenderu može biti i iz Niša i sad da čekamo njega da dode sa skipom i da kopa ovde u Slovcu gde je kvar. Baš smešno, budimo iskreni! Ne možemo da verujemo da mora ovoliko da traje i ko zna koliko još treba da čekamo!? U današnje vreme biti bez veze sa svetom, da li se neko zapita kako je to i šta sve to sa sobom povlači!? Selo je ovo, nešto treba uvek dobaviti, nešto prodati, poljoprivredna sezona je, radi se puno…Najveće je prokletstvo imati, pa nemati. Ovladali svi i tim modernim tehnologijama, svikli, pa sad neobično, kao da hleba nema! A i ne možeš da mrdneš u danu bez veze sa svetom!”

Odborniku iz Slovca Bobanu Markoviću su nadležni takođe rekli, da se čeka raspisivanje tendera za izvođača radova, jer treba da se otkopa mesto gde je kvar nastao.

Ostaje nada, da će problemi meštana Slovca biti brzo rešeni.

Related posts