U VODENICU, PUTEM MALIH EKRANA

 

S obzirom da su sve aktivnosti u vezi sa „Danima Lajkovca“ odložene zbog pandemije KOVIDA -19, pomeraju se i sve manifestacije koje zahtevaju okupljanja, a kojima je Turistička organizacija opštine Lajkovac realizator i surealizator. U julu su to “Dani vodenica”, „Istok -zapad Lajkovačkom prugom”, “Kolubarski kotlić” i “Izložba konja i fijakera”.

Međutim, ljubitelji vodenica i stvaralaštva na temu motiva iz našeg kraja, ni u uslovima pandemije  nisu uskraćeni za multimedijalne radove sa temom vodenica i uopšte motiva Lajkovca; Dani vodenica na Kolubari i Toplici 2020, organizovani su kao multimedijalna onlajn izložba.

Televizija Vojvodine realizovala je i najavljeno snimanje emisije o vodenicama i lajkovačkoj pruzi.

“Ovogodišnji Dani vodenica na Kolubari i Toplici, nisu održani sa izvođačima programa i publikom, zbog poznate situacije sa pandemijom KOVID – 19. Umesto toga, priređena je multimedijalna elektronska izložba na fb stranici Turističke organizacije opštine Lajkovac. Kako večiki broj zainteresovanih iz zemlje i inostransva nije mogao da dođe do lajkovačkih vodenica,Turistička orgabizacija je odlučila da putem malih ekrana sa vodenicana dođe do vaših domova.

O manifestacili, vodenicama i staroj lajkovačkoj pruzi, više možete saznati u emisiji 5kazanje, koja se na VTV1 emutuje sutra u 19 časova, tako da će putem malih ekrana mnogi moći da osete ambijent i bogatstvo motiva našeg kraja,” najavljuju iz Turističke organizacije opštine Lajkovac.

Related posts