DONACIJA NALEDA I GIZA OPŠTINI LAJKOVAC U ZAŠTITNOJ OPREMI I SREDSTVIMA ZA DEZINFEKCIJU VREDNA PREKO 300 000 DINARA

 

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) uručila je danas opštini Lajkovac donaciju u zaštitnoj opremi i sredstvima za dezinfekciju neophodnim u borbi protiv COVID – 19, vrednu nešto preko 300 000 dinana. Donacija sadrži po 3 800 pari jednokratnih zaštitnih rukavica i zaštitnih hirurških maski, 323 zaštitna vizira, 188 litara alkohola i 200 litara asepsola.

Zahvaljujući dosadašnjoj kvalitetnoj i produktivnoj međusobnoj saradnji, Lajkovac je jedna od 15 lokalnih samouprava u Srbiji koja je obuhvačena ovim programom donacije NALED -a i GIZ – a.

Predsednik Andrija Živković, koji je u ime opštine Lajkovac primio donaciju, zahvalivši se donatorima na ovoj značajnoj donaciji koja je pristigla u pravom momentu, rekao je da će pristigla zaštitna oprema i sredstva za dezinfekciju biti odmah podeljena Domu zdravlja, Policijskoj stanici, komunalnom preduzeću, vrtiću, Centru za socijalni rad, Pošti i ostalim lokalnim ustanovama kojima su i najpotrebniji.

Related posts