ZAKLJUČAK ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE LAJKOVAC

Štab za vanredne situacije opštine Lajkovac , na danas održanoj sednici doneo je sledeći

Z a k lj u č a k:

1) Zabranjuju se, a radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-COV-2, javna okupljanja na teritoriji opštine Lajkovac na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru –  kada se istovremeno okuplja više od 10 lica, s tim što rastojanje između prisutnih lica mora biti najmanje 1,5 metar, odnosno na svaka 4 m2 može biti jedno lice ( sa izuzetkom koji se odnosi na rad privrednih subjekata koji ne pružaju usluge stanovništvu kao i na rad državnih organa i javnih službi).

2) OGRANIČAVA SE, broj lica koja mogu biti istovremeno prisutna u objektu u svim javnim zatvorenim prostorima, odnosno objektima kao i u svim privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima ( supermarketi,mini marketi,prodavnice mešovite robe…) kao i ugostiteljskim objektima gde se vrši pružanje usluga ograničava se broj lica i to tako da na svaka 4 m2 može biti prisutno jedno lice.

Na ulazu u navedene objekte mora biti jasno istaknuta površina i broj lica koja mogu biti istovremeno prisutna u objektima.

3) ODLAŽU SE, sve kulturne manifestacije na teritoriji opštine Lajkovac – Dani Lajkovca- kao i vašar za Ognjenu Mariju dana 30.07.2020 god.

4) Zaključak stupa na snagu danom donošenja.

KOMANDANT
ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
Andrija Živković

Related posts