APEL ZA POMOĆ UDRUŽENJA “HAJR”

 

Koordinatorka kancelarije u Lajkovcu Udruženja žrtava nasilja HAJR upućuje hitan apel za pomoć:
Udruženju su, radi urgentnog zbrinjavanja žrtava nasilja sa područja lajkovačke opštine hitno potrebni:

– frižider polovan, ispravan
– garderoba veličine 4XL, obuća broj 40 za leto – zimu
– nešto hrane (donacija)

” Evo sada je pun jek sezone voća i povrća. Svako ko je u mogućnosti, pojedinac ili trgovina koja se bavi prodajom hrane, dobro bi došla i najmanja donacija Udruženju u hrani. To može da bude i pakovanje špageta, litar mleka, bilo šta od hrane, situacija je u toj meri kritična, da je svaka i najmanja pomoć dobro došla,” kaže koordinatorka lokalne kancelarije.

Saznajemo, da bi jedna od žena žrtava nasilja, pošto je to i ranije radila, rado pravila kolače za prodaju i tako sebi bar delimično u ovoj situaciji obezbedila egzistenciju, ali to ne može ni da započne bez frižidera u ovo letnje vreme.

Svako ko je u mogućnosti i ima želju da pomogne u ovoj situaciji, donaciju u hrani, obući ili garderobi može odneti lično u za sada uslužne prostorije Opštinskog udruženja penzionera, odnosno Klub penzionera u centru Lajkovca, preko puta Železničke stanice, ili se može javiti lokalnoj koordinatorki Udruženja “HAJR” Aleksandri Pilipović na broj 064/ 5010 – 290.

Aktivnošću udruženja, uz dobru volju pojedinaca, redovno postupanje Odeljenja Centra za socijalni rad, a i Opštinskog udruženja penzionera, na čelu sa Brankom Perićem, sa lakoćom je rešeno nekoliko vrlo urgentnih situacija, u kojima žene žrtve nasilja nisu imale gde da prenoće, ni šta da jedu i obuku, a bile su i bez neophodnih lekova. Uz malo dobre volje i uloženih zajedničkih napora, spasonosna pomoć ženama žrtvama nasilja stigla je u pravom trenutku.

Related posts