VIDOVDANSKI PRIJEM I NAGRADE ZA ĐAKE GENERACIJE I VUKOVCE U NOVOM AMFITEATRU U LAJKOVCU

 

Po tradiciji u lajkovačkoj opštini, na Vidovdan je upriličen prijem za đake generacije i nosioce Vukovih diploma. Za razliku od prethodnih godina, tokom kojih je ova svojevrsna parada ponosa održavana u Gradskoj kući ili u sali Kulturnog centra, ovoga puta nagrade najboljim učenicima uručene su u amfiteatru lajkovačke OŠ “Mile Dubljević”, koji je nakon pune decenije konačno priveden svojoj nameni.

Nagrade su danas uručene đacima generacije lajkovačke osnovne i srednje škole, kao i osnovcima iz Jabučja.

U ime domaćina, prisutne je najpre pozdravila direktorka škole Biljana Žujović i izrazila zadovoljstvo zbog okupljanja baš na ovom mestu ovako lepim povodom, kada lokalna samouprava dodeljuje nagrade najboljim učenicima.

Predsednik opštine Andrija Živković, koji i sam dolazi iz prosvete je rekao, da je ovo za njega jedan od najbitnijih dana u godini, kada se ukazuje mali znak pažnje i dodeljuju nagrade najboljim učenicima, što je dokaz da lokalna samouprava vodi posebnu brigu o onima koji sutra treba da predstavljaju temelj budućeg razvoja opštine. Poručio je predsdnik Živković nagrađenim učenicima, da nastave putem uspeha i obrazovanja i da kasnije ne zaborave svoj Lajkovac i da se kao uspešni ljudi u Lajkovac vrate, da ga grade i unaprede. Naglasio je i da će njihovi profesori i predstavnici lokalne samouprave biti sutra ponosni, da upravo ova deca sutra budu deo tima koji će unaprediti razvoj Lajkovca i poželeo nastavnom kadru i rukovodstvu sve tri škole, kao i učenicima puno uspeha i sve najbolje u daljem radu.

Svi nagrađeni učenici dobili su od svojih škola po komlet knjiga. Nagrade đacima generacije sve tri škole, laptop i knjige, a nosiocima Vukove diplome tablet i knjige, u ime lokalne samouprave uručili su predsednik opštine Andrija Živković i zamenik predsednika opštine Nenad Džajević.

Teodora Brankoviić,  đak je generacije i nosilac Vukove diplome lajkovačke SŠ “17. septembar”. Nagrađeni nosioci Vukove diplome među lajkovačkim srednjoškolcima su Marko Urošević i Mladen Gavrilović.

Đak generacije lajkovačke OŠ „Mile Dubljević“ i nosilac Vukove diplome je Kristina Miljanić. Među lajkovačkim osnovcima „vukovci“ su: Luka Jevtić, Milica Milošević, Ana Milivojević i Emilija Šarić.

Đak generacije OŠ „Dimitrije Tucović“ Jabučje je Tina Tejić, a „Vukovci“ su Jovana Jovanović i Andrijana Ivanović.

Zahvaljujući se u ime nagrađenih na ukazanoj pažnji, Teodora Brankoviič đak  generacije i nosilac Vukove diplome lajkovačke SŠ “17. septembar” je rekla: “Emocije su mi pomešane. Osećam se sjajno. U mojoj školi je bilo dosta odličnih đaka, tako da nije bilo lako izboriti se i postati đak generacije. Meni lično je bilo malo teže zbog onlajn nastave na kraju, jer nismo navikli na taj način rada, potrudila sam se i isplatilo se na kraju. Spremam se za FON, prijemni mi je za dva dana.”

Kristina Miljanić, đak generacije lajkovačke OŠ „Mile Dubljević“ i nosilac Vukove diplome kaže, da njoj onlajn nastava nije otežala, već pomogla i dodala: “Presrećna sam. Konkurencija za đaka generacije je bila jaka, ali izborila sam se. Odlučila sam da upišem Gimnaziju u Lazarevcu, društveno – jezički smer.”

Tina Tejić, đak generacije OŠ „Dimitrije Tucović“ Jabučje kaže, da je konkurencija bila velika, jer svi odlični đaci žele da postanu đaci generacije: “Ja sam sve sa lakoćom savladala, uključujući i onlajn nastavu. Upisaću Gimnaziju.”

Prvo javno pojavljivanje Gorana Milinčića u ulozi direktora OŠ “Dimitrije Tucović” u Jabučju, bilo je upravo ovim lepim povodom: “Već na samom početku, pravo je zadovoljstvo da najbolje učenike mogu da pozdravim upravo ovde. Za školu koja egzistira u jednoj seoskoj sredini, ovo je jedna velika stvar i upravo putokaz za buduće generacije, da škola u Jabučju bude na jednom zavidnom nivou.

Kosana Grčić, direktorka SŠ “17. septembar” je rekla, da je sve ovo danas još jedna potvrda da srednja škola u Lajkovcu ima dobre i kvalitetne učenike, kao što ima i dobre i kvalitetne profesore i izrazila nadu da će se se danas nagrađeni učenici vratiti po završetku svog školovanja u Lajkovac i dati doprinos svojoj sredini. Podsetila je direktorka Grčić ovom prilikom i da predstoji upisni rok za novu generaciju srednjoškolaca i upozorila na novi, u poslednji čas nešto izmenjeni kalendar upisa na sva četiri raspoloživa obrazovna profila u Lajkovcu.

Novi, savremen amfiteatar u OŠ “Mile Dubljević” u Lajkovcu, sa sto raspoloživih mesta, zablistao je danas punim sjajem. Ovim amfiteatrom Lajkovac je dobio jedan višenamenski, multimedijalni prostor, prepoznatljiv i vrlo reprezentativan, koji će sigurno veoma brzo postati omiljeno mesto za brojna dešavanja.

Između ostalog, predsednik opštine Andrija Živković je naglasio danas, da pored ozbiljnih ulaganja u infrastrukturu, lokalna samouprava vodi organizovanu brigu o najmlađima i podsetio na sve učinjeno, uključujući i stipendije na godišnjem nivou i za najbolje školarce i naravno za studente. Obećao je predsednik  Živković da će vremenom i pojačati benefite đacima generacije, uz podsećanje da je tokom prethodne godine opština Lajkovac učinila sve da u saradnji sa svim raspoloživim subjektima učini što više za obrazovanje u lajkovačkoj opštini.

“Najboljim đacima poklanjamo najveću pažnju, jer je to upravo jedan zalog za budućnost. Ja se nadam, da će svih danas nagrađenih 11 đaka imati uspešne karijere, postati akademski građani koji će se kasnije vratiti u Lajkovac i uključiti se aktivno u politički i javni život i biti temelj razvoja naše opštine. Ovo je jedno blago, oni treba da budu nosioci razvoja opštine Lajkovac”, poručio je danas predsednik Živković, nakon dodele nagrada najboljim učenicima.

Related posts