HAJR U AKCIJI

Predsednica Udruženja Žrtava Nasilja HAJR, Hajrija Ramadani sa saradnicima boravila je u radnoj poseti Lajkovcu, petoj po redu lokalnoj samoupravi u Srbiji koja se nedavno pridružila mreži HAJR.

U Gradskoj kući održan je radni sastanak sa načelnikom Opštinske uprave Opštine Lajkovac Živoradom Bojičićem, na temu aktivnosti Udruženja HAJR u Lajkovcu.

Potom je usledila uspešna poseta Gradskoj biblioteci Lajkovac i razgovor sa direktorkom Biljanom Bogdanović, u cilju dogovora o organizovanju predstojeće zajedničke književne večeri i tribine, kao i mogućnostima dalje saradnje.

Održan je i kratak, ali efikasan satanak sa predstavnicima Policijske stanice Lajkovac.

U istom danu, prilikom posete Lajkovcu, predsednica Udruženje Žrtava Nasilja HAJR Hajrija Ramadani potpisala je Protokol o saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta i sa Opštinskim udruženjem penzionera.

“Iskoristili smo priliku i da obiđemo žrtve nasilja sa području lajkovačke opštine, koje su do sada sa nama uspostavile kontak. Prilikom posete, odneli smo im donacije u vidu hrane, odeće i obuće.. Nadamo se, da ćemo biti u prilici da i dalje izlazimo u susret, odnosno pomažemo onima kojima je to potrebno,” rekla je Hajrija Ramadani.

Za sve do sada ovde evidentirane žrtve nasilja karakteristično je to, da su u startu odbačene i od svojih primarnih porodica, pa je Udruženje HAJR bilo prvo koje im je pružilo podršku.

Uz razumevanje i podršku lokalne samouprave, iznađeno je i prelazno rešenje za prostor u kome će novootvorena kancelarija u Lajkovcu funkcionisati, a uskoro se očekuje i trajnije rešenje.

Podsećamo: SOS broj za žrtve nasilja je: 064/ 482 9599

Koordinator za Lajkovac je:
Aleksandra Pilipović 064/ 501 – 0292

Takođe, žrtve nasilja mogu kontaktirati i člana tima podrške Udruženja HAJR, novinara Snežanu Bilić na broj: 064/ 296 – 0383.

A ima i onih, koji se javljaju i sa ovakvim predlozima i ponudama:

“Da li bi koja od tih žena žrtava nasilja pristala i da li bi bile u stanju, da prihvate posao čuvanja dva muška deteta, imale bi hranu, platu i smeštaj!?”

“Ja imam mamu koja je četiri godine sama. Razmisljale smo sestra i ja, da nekoga nađemo samo da bude sa njom, bez radnih obaveza. Mama je 1952. godište, pokretna, samo joj treba društvo, ako bi neka pristojana i fina ženica htela da bude sa njom besplatno, za sve smo tu da obema pomognemo…”

Related posts