PREPORUKE KRIZNOG ŠTABA ZA BORBU PROTIV COVID – 19

 

Tokom prepodneva zasedao je Krizni štab za borbu protiv COVID 19 , na kojem je, između ostalog, razmatrana aktuelna epidemiološka situacija , kao i mere i preporuke koje bi trebalo uskladiti sa trenutnim stanjem. Na području opštine Lajkovac evidentirana su dva nova slučaja zaraženih virusom KOVID – 19. U pitanju su mlađe osobe, tridesetogodišnjaci. Ukupan broj do sada zaraženih korona virusom na području opštine Lajkovac je 31, od kojih je dvoje preminulo, a 27 izlečenih. Na području opštine Lajkovac za sada nije proglašena vanredna situacija usled epidemije virusa korona.

Krizni štab za borbu protiv COVID – 19, doneo je preporuke u borbi protiv epidemije korona virusa:

1.Nošenje maski je obavezno u zatvorenom prostoru, u Gradskoj kući, u svim javnim preduzećima i u svim javnim ustanovama, a preporuka je nošenje maski u poštama, bankama, kao i prodavnicama i svim sličnim zatvorenim prostorima.

2. Na otvorenom prostoru preporučuje se držanje fizičke distance od najmanje metar.

3. Na snazi je preporuka da se izbegava okupljanje istovremeno većeg broja ljudi na javnim površinama i u zatvorenom prostoru.

4. Prema Saopštenju Kriznog štaba Vlade Srbije, obavezno je korišćenje zaštitnih maski u međugradskom prevozu i putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva. Maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci, već građani mogu da koriste i pamučne maske za višekratnu upotrebu.

 

KRIZNI ŠTAB ZA BORBU PROTIV KOVID – 19

Related posts