BEZ OPASNOSTI OD POPLAVA NA PODRUČJU LAJKOVAČKE OPŠTINE

 

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, kolubarski kraj u toku noći očekuju obilnije padavine, a nadležni iz JP Srbija vode i šef područnog sektora Đorđe Malešević kažu, da padavine neće uticati na značajniji porast vodostaja Kolubare, Ljiga i ostalih reka valjevskog kraja, tako da neće biti većih problema  na području Lajkovca.

U opštini Lajkovac sve nadležne službe su u pripravnosti i na terenu, og komunalnog preduzeća, preko policije, do vatrogasne službe i svih raspoloživih resursa za ovakve situacije.

Zasedao je i Štab za vanredne situacije opštine Lajkovac, a očekuje se i dolazak Saše Rančića, načelnika uprave sektora za vatrogasno spasilačke jedinice.

Sve nadležne službe prate situaciju na rekama valjevskog kraja, ekipe su u pripravnosti i na terenu i veće probleme niko ne očekuje.

Preventicno su uvedena i dežurstva u opštini Lajkovac, a svi građani sa područja lajkovačke opštine, u slučaju bilo kakve potrebe i problema vezanih za posledice padavina mogu se javiti lokalnom koordinatoru sektora za vanredne situacije Branku Ivanoviću na broj: 063/ 1062 – 960.

Related posts