VUČIĆ DANAS OBILAZI RADOVE NA IZGRADNJI SAOBRAĆAJNICE LAJKOVAC – IVERAK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići će danas radove na izgradnji saobraćajnice Lajkovac – Iverak. Tačno u podne, predsednik Vučić će se pojaviti na lokaciji koja je od krucijalnog značaja za građane Srbije, saopštila je služba za odnose s medijima predsednika Republike.

Događaj je planiran u podne, a nakon obilaska radova najavljeno je obraćanje predsednika Vučića.

Komercijalni ugovor vredan 158 miliona evra o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca i reguluaciji reke Kolubare potpisan je 10. juna u Beogradu, čime je otpočela realizacija projekta izgradnje saobraćajnice koja će Valjevo povezati sa auto-putem “Miloš Veliki”. Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac predstavlja i poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Bosne i Hercegovine sa auto-putem “Miloš Veliki”.

Ukupna dužina deonice je 18,3 kilimetara. Na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 kilometara mostova i jedna petlja, a deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Кolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije.

Finansijer projekta je Vlada Srbije, investitor “Putevi Srbije”, a radove će izvoditi kineska kompanija “Čajna Šandong”,u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Narodne Republike Kine.

Related posts