NA 35 BIRAČKIH MESTA GLASA 11 806 BIRAČA

Na 35 izbornih mesta u Opštini Lajkovac pravo glasa ima 11 806 birača. OIK Lajkovac proglasila je ukupno pet izbornih lista za lokalne izbore.

Po Rokovniku za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za odbornike u SO – e Lajkovac raspisanih za 21. jun OIK Lajkovac donela je sve neophodne odluke, zaključke i rešenja, uključujući i utvrđivanje Zbirne izborne liste, Odluku o boji listića i Rešenje o zbirnoj izbornoj listi, potvrdio je za portal LAJKOVAC NA DLANU sekretar OIK diplomirani pravnik Marko Paunović:

“Opštinska izborna komisija Lajkovac proglasila je ukupno 5 izbornih lista za predstojeće izbore i to:

1. ALEKSANDAR VUČIĆ- ZA NAŠU DECU, nosilac liste Nenad Džajević

2. IVICA DAČIĆ – “Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma, nosilac liste Jagoš Lončar

3. HRABRO – Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici, nosilac liste Nenad Ostojić

4. Grupa građana – SRPSKA DESNICA ZA DOMAĆINSKI LAJKOVAC – Darko Milanović, nosilac liste Darko Milanović

5. Grupa građana Inicijativa za Lajkovac – Aleksandar Šestović, nosilac liste Aleksandar Šestović.
Pravo glasa na predstojećim izborima ima ukupno 11 806 birača, a glasanje će biti obavljeno na 35 izbornih mesta.

U skladu sa zakonom i određenim rokovima, OIK je odredila štampariju za štampanje izbornog materijala, koja je svoj posao završila, tako da je i materijal spremam da ga u četvrtak popodne preuzmu predsednici biračkih odbora.Tačno vreme preuzimanja izbornog materijala biće poznato posle današnjeg sastanka sa Radnim telom, koje je zaduženo za sprovođenje parlamentarnih izbora.”

Listići na lokalnim izborima u Lajkovcu, kako saznajemo, biće bele boje.

Na prethodnim izborima u lajkovačkoj opštini pravo glasa imalo je 12 165 birača, što znači da je sada u Opštini Lajkovac u birački spisak upisano 359 birača manje.

Related posts