NAKON 18 GODINA REŠEN PROBLEM TRAFOSTANICE I PRIKLJUČNOG DALEKOVODA U DONJEM LAJKOVCU

Konačno je rešeno pitanje dugoočekivane Izgradnje trafostanice 10/0,4 kv u zaseoku Lukići u Donjem Lajkovcu i priključnog dalekovoda u dužini od 2 kilometra. Vrednost ove značajne investicije je sedam miliona dinara, a finansira je Elektroprivreda Srbije.

Radovi su započeti tokom ove nedelje, već su u toku završni građevinski radovi, dok će kompletni elektromontažni radovi biti izvedeni do kraja juna.

Ono što je u ovom slučaju osobeno jeste činjenica, da je realizacija ovog projekta započeta još pre 18 godina i da je sve stalo zbog nerešenih imovinsko – pravnih odnosa na ovom potezu. Na trasi koja je vodila kroz brojne privatne parcele, uključujući i šumsko zemljište, pojavilo se više problema. Nakon što su svi sporni momenti u ovom slučaju rešeni, tek sada, nakon 18 godina stekli su se uslovi da se problem reši.

O nužnosti kvalitetnog i komtinuiranog snabdevanja električnom energijom u današnje vreme izlišno je i govoriti, ali u ovom slučaju nužno je napomenuti, da je realizacija ovog projekta od izuzeznog značaja za meštane ovog dela Donjeg Lajkovca i da neizmerno znači poljoprivrednim domačinstvima. U tom delu Donjeg Lajkovca postoji i mlekara, a funkcionisanje savremenog poljoprivrednog gazdinstva i domaćinstava ovim činom biće olakšano. Bolje snabdevanje strujom imaće sada preko 80 domaćinstava u Donjem Lajkovcu i Bogovađi.

Problem trafostanice i priključnog dalekovoda u zaseoku Lukići u Donjem Lajkovcu konačno je rešen zahvaljujući odličnoj saradnji Mesne zajednice Donji Lajkovac, opstine Lajkovac i Elektrodistribucije Lazarevac.

Početak radova na ovom značajnom projektu, koji će u velikoj meri poboljšati elektosnabdevanje u ovom delu lajkovačke opštine, obišli su predsednik opštine Andrija Živković i zamenik predsednika opštine Nenad Džajević.

 

Related posts