KREĆE IZGRADNJA DEONICE IVERAK – LAJKOVAC

 

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da očekuje da u narednih desetak dana započnu radovi na izgradnji deonice Iverak-Lajkovac, koja će povezati Valjevo sa auto-putem “Miloš Veliki”.

“Prvi korak je da ugovor bude usvojen danas na Vladi, da se potom potpiše ugovor, a onda da za desetak dana i počnemo radove. To je veoma važan projekat za građane Valjeva i za čitav taj kraj”, rekla je Mihajlovićeva gostujući na TV Hepi.

Vest o najavljenom izvesnom početku izgradnje deonice Iverak – Lajkovac je od velikog značaja za Opštinu Lajkovac i njene građane.

“Danas više nije, kao pre četiri ili pet godina, tema kada ćemo imati koridor, nego da li ćemo imati put da dođemo do tih koridora”, dodala je ministarka.

Mihajlovićeva je istakla da su gradilišta u Srbiji radila sve vreme vanrednog stanja, i na Moravskom koridoru, i na deonici Sremska Rača – Kuzmin, na brzoj pruzi Beograd-Budimpešta i na drugim projektima. To se vidi i u najvećem doprinosu građevinarstva rastu bruto domaćeg proizvoda u prvom kvartalu 2020. godine.

“Do 1. avgusta biće završeni radovi i na održavanju auto-puteva, i na “Milošu Velikom” i na Koridoru 10. Iskoristiće se za održavanje auto-puteva letnji meseci, tako da nećemo imati zastoje na auto-putu zbog radova preko leta”, navela je ministarka Mihajlović.

Related posts