LAJKOVAČKI PENZIONERI SE OBAZRIVO VRAĆAJU U SVOJ KLUB

 

Iako je od ukidanja vanrednog stanja prošlo nekoliko sedmica i pored brojnih ublaženih mera, lajkovački penzioneri se još nisu dovoljno opustili i vratili naviku da svraćaju i borave u svom klubu u centru Lajkovca.

Taman kada je gotove sve, vezano za funkcionisanje Kluba penzionera i Opštinskog udruženja penzionera dovedeno u red, epidemija korona virusa, koja je na svoj način nekako zaaustavila život u gotovo svim segmentima, svoj odraz još uvek ima i na društveni život penzionera.

Od ukidanja vanrednog stanja, tek po koji penzioner svrati na jutarnju kafu mahom i partiju domina. U kljubu nikada nema više od nekoliko penzionera, sve uz poštovanje svih još uvek aktuelnih mera.
Tek se razmišlja o ponovnim okupljanjima penzionera petkom uveče, po kojem izletu i poseti udruženjima u drugim sredinama.

Upis na planirana letovanja penzionera i dalje miruje i čekaju se instrukcije “odozgo”, kako reče predsednik udruženja Branko Perić, koji se osvrnuo i na period vanrednog stanja: “Tokom vanrednog stanja, u uslovima zabrane kretanja odradili smo upis uglja, što je jako važno za naše članove, jer je za mnoge ovo jedini način da obezbede ogrev. Našli smo se pri ruci svim našim članovima, koliko god smo mogli. Penzioneri se sada  nekako obazrivo vraćaju u klub, raspituju se za dalje aktivnosti, za sudbinu planiranih ekskurzija, more…Kada se za to steknu uslovi, a čini mi se da već jesu, mogli bi polako da nastavimo tamo gde smo stali pre korone. Klub i samo udruženje mnogo znače našim članovima, posebno onima koji žive sami i očigledno je da su ta druženja i aktivnosti udruženja mnogima nedostajali. Za sada nam puno znači i to, što bar na kratko i u malom broju, naši članovi mogu bar da uživaju u ovom u značajnoj meri renoviranom prostoru, mada je posla na njegovom uređenju ostalo još i na tome ćemo još raditi u narednom periodu. Veliku zahvalnost izražavamo lokalnoj samoupravi na pomoći i razumevanju, zahvaljujući kojima smo uspeli da osvežimo i uredimo ovaj prostor, u kome penzioneri mogu da se okupljaju i druže, a i da kroz brojne aktivnosti udruženja uradimo dosta korisnih stvari i olakšamo i ulepšamo penzionerske dane.”

Više je nego očigledno, da su lajkovački penzioneri sve vreme bili i ostali prilično disciplinovani po pitanju poštovanja propisanih mera vezanih za korona virus i da se vrlo obazrivo opuštaju, uprkos velikoj želji za druženjem i povratku starim navikama.

Related posts