BRANKO KOVAČEVIĆ NOVI TRENER ODBOJKAŠICA LAJKOVAČKOG ŽELEZNIČARA

 

Iskusni srpski profesionalni odbojkaški trener, sa impozantnom međunarodnom karijerom, Branko Kovačevič, novi je trener lajkovačkog OK Železničar. Očekuje se, da će odbojkašice iz Lajkovca uz novog trenera povratiti stari sjaj.

Uprava kluba, na čelu sa Živoradom Lazarevićem je i ovoga puta izabrala u ovom trenutku najbolje moguće rešenje. Iskustvo trenera Kovačevića biće dragoceno u daljem funkcionisanju kluba iz Lajkovca, koji ima visoke ciljeve i na domaćoj i na međunarodnoj odbojkaškoj sceni.

Branko Kovačević je godinama drugi trener ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, koju je i sam vodio na brojnim velikim takmičenjima, a u poslednjih pet godina sa Olimpijakosom je osvojio pet titula i pet kupova, jednom je osvojio Čelindž kup, i jedan put igrao finale Čelindž kupa, a ove godine stigao je do polufinala ovog prestižnog kupa.

Pre Olimpijakosa i Crvene zvezde, Branko Kovačević je trenirao rumunske ekipe Dinamo Bukurešt, Targu Mures i Metal Galati, kao i italijansku ekipu Despar Peruđa.

Pre svega, Branko Kovačević bio je trener Crvene zvezde, kluba u kome je načinio svoje prve trenerske korake, kluba poznatog upravo po izbacivanju velikog broja mladih i talentovanih igrača, tako da Kovačević smatra da je to njegova specijalnost, rad sa mladim igračima, spreman da ispuni zadate takmičarske ciljeve, pre svega u smislu napredovanja tih mladih igračica i dostizanja reprezentativnih visina, kao i efektnog nastupa na internacionalnoj odbojkaškoj sceni.

Lajkovac je ponosan što je, posebno u pravom trenutku, u svoje redove doveo ovakvu trenersku gromadu i očekivanja u narednom periodu su velika. Superligaš iz Lajkovca  OK Železničar uvek traži i nudi najbolje i najviše, tako je bilo i ovoga puta, kažu optimistično u klubu.

Related posts